algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Independentisme en castellà

L’estudi és prou concloent i servirà per tapar més d’una boca. Més del 25% dels independentistes catalans són castellanoparlants. Podríem pensar que estam davant un cas clar de manipulació d’enquestes, però jo penso que estam davant una realitat òbvia: el sentit comú.

Hi ha un bon nombre de gent que viu a Catalunya i que encara no parla català que ja ha vist que la independència és el millor camí per aquest territori. Supòs que hi deu tenir molt a veure la disputa pel finançament i la crisi general que hi ha en aquests moments. Sigui com sigui, l’enquesta comença a quadrar amb un fet constatat en els darrers temps: el gran augment d’adults que estan aprenent català i que no para de créixer.

És a dir, de cada vegada hi ha més independentistes, l’independentisme s’està obrint a molts de sectors socials i el català és vist com la llengua normal del país. N’hi ha alguns que tremolen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 15 anys
No not que hi hagi tanta diferència entre Balears i es Principat
Valoració:0menosmas
Per TMM, fa mes de 15 anys
Si claro sr. articulista, algunos tiemblan por la independencia....vaya tela.
Valoració:0menosmas
Per forastera, fa mes de 15 anys
llorenç, també hauries de mirar la qualitat cultural dels aborígens,per obrir ses mires és important sortir i conèixer altres cultures no tan sol rebre'ls.Hi ha l'independentisme que només contempla el folklore, sa llengua, els costums i el que contempla els avantatges eeconòmics i el benestar. Aquest últim independentisme,l'econòmic per dir-lo d'alguna manera, se suposa que és el defensat pels castellanoparlants . Sí Catalunya aporta molt de doblers a altres comunitats i aquests doblers quedarien a casa amb un estat propi és logic que volen la independència (la pela es la pela). Sí a ti et resulta millor instal•lar una empresa en territori alaves per qüestió fiscal, les persones més grans de 65 anys tenen ajudes que no rebren en el teu poble i els jovens gaudeixen de suports que no tens tu, home cadascú mira per si mateix. Ara bé si has d'aprendre l'euskera buffff més facil ser harrijasotzaile.
Ni sóc economista ni política (aggggg),és una opinió d'una castellanoparlant que tant li fa la independència
Valoració:0menosmas
Per Llorenç, fa mes de 15 anys
A Catalunya i al País Basc la cosa és com dius. Aquí a Mallorca el "nacionalisme" no hi té res a veure, malgrat que els "analistes" polítics sempre s'entestin a fer absurdes comparacions. Nosaltres no tenim identitat nacional, perquè som una barreja de les diferents "cultures" que ens han anat "visitant" al llarg del temps (És una manera de dir-ho). Aquest fet que ens hauria de obrir ses mires, inexplicablement, no serveix pas per obrir-nos al mon. Ens tancam, i ens alineam amb Galicia, Castella La Manxa o Murcia. Per ventura la qualitat cultural dels nostres "visitants" no és prou alta, ves tu a saber.
Valoració:1menosmas
Per Realitat, fa mes de 15 anys
Els castellanoparlants no són beneits.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente