Independentisme en castellà
Palma07/03/09 0:00
L’estudi és prou concloent i servirà per tapar més d’una boca. Més del 25% dels independentistes catalans són castellanoparlants. Podríem pensar que estam davant un cas clar de manipulació d’enquestes, però jo penso que estam davant una realitat òbvia: el sentit comú.
- L’STEI denuncia que la Conselleria d’Educació amaga informació sobre ràtios i quotes
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- GOB: «S’accelera la destrucció definitiva del sòl rústic a les Illes Balears»
- «Parla'm en espanyol»: un Guàrdia Civil exigeix a un veí a renunciar al català
- El 78,5 % de les famílies de les Illes Balears varen triar el català com a llengua a l'escola
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
No not que hi hagi tanta diferència entre Balears i es Principat
Si claro sr. articulista, algunos tiemblan por la independencia....vaya tela.
llorenç, també hauries de mirar la qualitat cultural dels aborígens,per obrir ses mires és important sortir i conèixer altres cultures no tan sol rebre'ls.Hi ha l'independentisme que només contempla el folklore, sa llengua, els costums i el que contempla els avantatges eeconòmics i el benestar. Aquest últim independentisme,l'econòmic per dir-lo d'alguna manera, se suposa que és el defensat pels castellanoparlants . Sí Catalunya aporta molt de doblers a altres comunitats i aquests doblers quedarien a casa amb un estat propi és logic que volen la independència (la pela es la pela). Sí a ti et resulta millor instal•lar una empresa en territori alaves per qüestió fiscal, les persones més grans de 65 anys tenen ajudes que no rebren en el teu poble i els jovens gaudeixen de suports que no tens tu, home cadascú mira per si mateix. Ara bé si has d'aprendre l'euskera buffff més facil ser harrijasotzaile. Ni sóc economista ni política (aggggg),és una opinió d'una castellanoparlant que tant li fa la independència
A Catalunya i al País Basc la cosa és com dius. Aquí a Mallorca el "nacionalisme" no hi té res a veure, malgrat que els "analistes" polítics sempre s'entestin a fer absurdes comparacions. Nosaltres no tenim identitat nacional, perquè som una barreja de les diferents "cultures" que ens han anat "visitant" al llarg del temps (És una manera de dir-ho). Aquest fet que ens hauria de obrir ses mires, inexplicablement, no serveix pas per obrir-nos al mon. Ens tancam, i ens alineam amb Galicia, Castella La Manxa o Murcia. Per ventura la qualitat cultural dels nostres "visitants" no és prou alta, ves tu a saber.
Els castellanoparlants no són beneits.