algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Som-hi

L’assoliment de la facultat de medicina seria una fita sense precendents en la història de Balears. Tal volta sigui el punt distintiu que faci que tots vegem, d’una vegada, que som un país amb un grau d’autosuficiència capaç d’imposar respecte allà on sigui. N’hi ha que diuen que instal·lar aquí una facultat tan complexa i que requereix un altíssim grau de capacitat tant a professors com a alumnes seria una utopia i que més val becar aquells que vulguin ser metges i enviar-los a la Península perquè tornen amb una millor formació. Pensar així és negar l’essència d’allò que és un país.

I un país que ha patit molt a causa de la seva insularitat. Segles enrere, en el temps de les pestes, Mallorca arribà a quedar sense metges. Algunes generacions d’illencs nasqueren i avançaren en la vida quasi sense cap tipus d’assistència facultativa. I aquí som. De les Illes no es podia fugir. D’aquí que quan venien les malalties contagioses i la mortalitat, la gent envoltava el Crist de la Sang, única esperança d’un poble sense esperança.

Ara el Govern estudia formar aquí els metges balears. Si s’aconsegueix s’incrementarà la cohesió entre els professioanls de la medicina i el seu poble. És una gran passa. A més, en principi sembla un encert instal·lar la facultat a Son Espases per a la conversió d’aquesta caríssima inversió en un centre modèlic a tot l’Estat, el gran pulmó expandidor de salut arreu de l’Arxipèlag.

L’objectiu necessita l’arribada de bones comunicacions, inclòs el metro i el segon cinturó. És possible que això molesti segments ciutadans, però l’aposta en nom de l’interès general és tan gran que no pot quedar a mitges.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 15 anys
Es una desgracia que aquest interès general s'hagi de construir sobre ciments de corrupció urbanística. El Govern actual te l'obligació de fer el que calgui per millorar el nivell de vida dels ciutadans, no hi ha dubte que esta donant passes per fer-ho possible, la llàstima es que s'hagi embrutat les sabates de merda i ara tot faci una pudor insuportable. La raó què els va fer tomba el coll i deixar que els corruptes es sortissin en la seva va ser l'interès general del poble o el de personatges importants de la política i les finances? Per ventura ambdues a la vegada i així tots contents? Ja sabem que va dir el Govern, també sabem que deien quan eren oposició. Coherència? Cap ni una. Per ventura no cal donar exclusivament la culpa de tot al PP d'en Matas, per que UM, PSOE i BLOC també son subsidiaris de la malifeta, evidentment, per passivitat i acceptació dels fets consumats. Debilitat davant el fort i corrupció ideològica dels partits d'esquerra? Es més que evident. L'esquerra ha estat mancada de valentia, coherència i dignitat. A mes de mentiders, cal també dir-los venuts? No s'haurien d'estranyar que la gent ho penses per que hi havia altres maneres de complir amb l'obligació de defensar l' interès general sense haver de perdre la vergonya i la credibilitat; ells mateixos digueren com fer-ho abans de que “algú” els fes veure que sortiria massa car...No hi ha cap dubte, les idees son mortes i les ideologies traïdes a l'Illa dels mercaders.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente