algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Vuit a zero

Ja que molts mitjans de comunicació han tractat aquestes eleccions com si fos un partit de futbol entre dos equips anomenats PSOE i PP o un combat de boxa entre dos púgils anomenats José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy, aquí no serem menys i afirmarem que el resultat a les Illes Balears, ha estat vuit a zero. Bipartidisme vuit, més pluralisme zero. Una golejada més gran que la que envergà el Mallorca al Recreativo (i que també comentam unes pàgines més endavant).

Aquest tsunami bipartidista que a nivell estatal s'ha enduit per endavant Esquerra Unida i que ha afectat, per bé que de manera molt moderada, els nacionalismes de les nacions perifèriques, s'ha deixat sentir, a les Balears, amb especial força a Palma. El PP i el PSOE empaten a 44%, Unitat per les Illes no arriba al 6% i Esquerra Unida supera per molt poc el 3%.

Sigui com sigui, els ciutadans de les Illes Balears, molts sense saber-ho exactament, amb els seus vots, envien al Congrés de Diputats, com a representants d'aquesta terra Antonio Garcias Coll, Maria Gracia Muñoz Salvà, José Manuel Bar Cendón, Miriam Muñoz Resta, Maria Salom Coll, Enrique Fajarnés Ribas, Juan Carlos Grau Reinés, Maria Antònia Mercant Nadal. A veure si no és la darrera vegada que sentim els seus noms.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.