nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Tacte i seny

La millor manera de preservar territori i desclassificar urbanitzables amb un ampli suport social és des del consens dels diferents membres del pacte de centreesquerra. Arribar a solucions alternatives, sospesades i mesurades, pot semblar feblesa i excés de moderació. Però a la pràctica és exactament el contrari. Les passes que es fan són fermes i segures, assumibles per tots. Els més beneficiats són els que de manera més decidida han defensat el territori.

El Pacte se solidificarà en la mesura que no faci estridències. No hi ha res que desarmi més la dreta que la praxis suau en la forma però contundent en el fons. S'ha de protegir el màxim possible, però sense armar circs per una qüestió concreta que, al final, posa en crisi el Govern progressista i dóna ales als conservadors.

Recordem la lliçó de la primera legislatura del Pacte: no es va fer pràcticament res en matèria de desdoblaments de carreteres. Arribà la derrota. Tornà Matas i omplí Mallorca d'autopistes mentre l'esquerra, deprimida per la derrota, callava.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.