algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els golafres se'ns mengen el futur

EPremi a la Conservació de la Biodiversitat 2006, que atorga la Fundació del BBVA, es concedí a un grup que, segons la dreta (extrema) d'aquí, es dedica a fer política. No ha passat un mes des de la major mobilització de la ciutadania de Mallorca, la que va ser titllada de política en temps electoral pels senyors Matas i Ramis, màxims representants dePP, i aquells que l'organitzaren han recollit un valuós premi de mans dels hereus de la Corona Espanyola. Cert que en l'acte d'entrega del premi aGOB no hi havia tanta sang blava com en el que fa just un mes serví per nomenar el president Matas Cavaller de l'Orde de la Justícia. Aquell acte gloriós, autofinançat perquè no hi hagués dubtes, aconseguí reunir en eConsolat de Mar un gran príncep de Kíev, l'arquebisbe d'un estrany orde francès, una guarda d'estómacs agraïts autòctons i, fins i tot, excusà l'absència d'una princesa polonesa que per culpa del grip deslluí una passarel·la nobiliària digna del carrer de sant Feliu.

l l l
Despús-ahir, a Madrid, només hi havia una princesa embarassada i el seu marit per ennoblir el president del GOB i aplaudir un discurs en forma d'inventari resumit dels desastres fets per la dreta (extrema) aquesta legislatura. La monarquia perilla si no es deixa convèncer que el govern Matas ha protegit més territori del que és capaç d'entregar a la generositat dels seus patrons perquè hi urbanitzin. Per si no bastàs haver de patir un jutge, d'innegable adscripció conservadora, que espolsant les estores de la conspiració aixeca una polseguera capaç de fer tossir el més tafur mentider, ara la dreta econòmica, representada pel segon banc més important d'Espanya, subvenciona i premia la consciència ciutadana que es mobilitza per deixar clar que les mentides del senyor Matas sobre proteccionisme no són creïbles per qualselvol ciutadà informat, es digui González, Borbó o Bernat (rima amb informat però podríeu posar-hi el llinatge de cadascú).

l l l
S'han ajuntat les forces del mal per fer surar la veritat que amb tanta cura intenta amagar la dreta (extrema) del país. Sigui la informació clara del que passà de l'11 al 14 de març de 2004 o sigui de la rendible destrucció planejada del nostre territori, tothom ha fet pinya per aïllar els «bons espanyols». Fins i tot en eSenat, on la dreta nacionalista -catalana i basca- pot ajuntar-se amb el PP per batre les propostes del govern Zapatero, tots s'han conjurat per deixar sol el partit que desprotegeix parcs naturals per urbanitzar-los. Ho han dit clar: a Balears, com a Múrcia i a Castella i Lleó, han reduït la mida de parcs naturals per deixar fer negoci als amics. Aquí ho neguen amb cartells farcits de missatges grandiloqüents, però fins i tot els hereus del cap d'estat i la dreta econòmica seriosa no en tenen cap dubte: els golafres se'ns mengen el futur mentre se'n riuen de noltros envoltats de noblesa de cartó pedra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.