algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 21°
21°

Insolidaritat

No hi ha manera d'acabar amb el frau fiscal. És per de més. En una societat tan dinàmica i oberta als estrangers com la balear i amb una xarxa productiva tan àmplia, és lògic que hi hagi importants borses de frau. Però tot i així la tendència de tota societat moderna és que aquestes pràctiques disminueixin en comptes d'incrementar-se de manera notable. Tal grau d'insolitadritat i, sobretot, de convenciment per part dels que ho fan que mai no seran descoberts, indica que el seu aïllament està molt lluny d'aconseguir-se.

També s'ha de dir que les inversions que històricament ha fet l'Estat central a les Balears mai no han anat en paral·lel a l'ernome massa de doblers recaptada i que aquí, des de fa segles, ha existit la sensació de desempara a l'hora que arribin les inversions públiques. Sens dubte, aquesta sensació ha contribuït que es mantinguessin borses de frau. Però això no és excusa per defensar, de manera clara i contundent, que en tot Estat de Dret allò essencial és complir la normativa vigent, perquè si no es juga amb avantatge respecte als que ho fan.

Hisenda té una missió molt clara que s'ha de respectar al màxim. Tant de bo que qualque dia arribin més inversions, però mentrestant s'ha de donar una lliçó de solidaritat per construir una societat millor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.