bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
10°

L'alarmisme de Matas a Madrid

Des de la seva etapa com a ministre, Jaume Matas ha aconseguit un pes i prestigi notables a Madrid. És un polític escoltat i respectat, tal com es va veure ahir en la seva conferència al Club Siglo XXI. És per això que no es comprèn el duríssim atac del president de les Balears contra els nacionalismes, contra la situació actual de Catalunya i, sobretot, contra unes suposades «ingerències» del Principat en la política illenca ajudades per suposades «quintes columnes» d'illencs.

Aquestes paraules, farcides de maniqueisme, només es poden entendre des de la perspectiva superficial de voler impressionar un públic conservador i centralista, ara molt preocupat pel Govern progressista que es formant a Catalunya i pels efectes del pla Ibarretxe. Però des d'una òpitca balear, les paraules de Matas sonen a demagògia interessada i semblen impròpies d'un centrista que manté un pacte de Govern amb un partit nacionalista com UM.

La malvolença a l'hora d'emprar el concepte «Països Catalans» i la utilització de termes guerracivilistes com «quinta columna» semblen tretes del túnel del temps i no fan res més que encendre extremismes allà on hi hauria d'haver calma, respecte i tolerància. És possible que amb la seva incendiària conferència Matas aconseguís impressionar alguns madrilenys incapaços de captar què passa de bon de veres més enllà de la Meseta, però difícilment duran concòrdia a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.