algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

20 de maig: Junts per la Llengua

D'aquí a una setmana, el dissabte 20 de maig, es celebrarà, al parc de la Mar i Ses Voltes de Palma, la sisena edició de la Diada per la Llengua i l'Autogovern, que convoca l'Obra Cultural Balear, juntament amb tota una sèrie d'entitats cíviques.

Enguany, la concepció de la Diada és molt més festiva que en anteriors ocasions i comptarà amb una trentena de tallers i l'al·licient especial per als més joves de la presència en viu i en directe, per primera vegada a Mallorca, dels personatges del Club Súper 3, i d'en Guai, que els farà de Ciceró en aquesta visita que esperem que no sigui la darrera.

Un plantejament festiu i participatiu, que en les anteriors diades també hi va tenir un paper important, però que en cap cas no oblida el component reivindicatiu.

La Diada de dissabte que ve continua llançant un missatge molt clar i que és un missatge doble: d'una banda, cal que les institucions i les persones que ara hi son al capdavant, facin un salt qualitatiu i quantitatiu en la feina a favor de la llengua pròpia de les Illes Balears, la llengua catalana, que tenen encomanada per l'estatut i pels ciutadans que els donen suport. D'altra banda, la Diada és un missatge clar i en forma de reflexió, dirigit a tota la ciutadania perquè s'afegeixi a aquest apassionant repte de fer entrar la nostra llengua en el tercer mil·lenni, amb la força necessària per a resistir a l'era de la mundialització i del pensament únic, per a sobreviure en un món cada vegada més uniformitzat i tecnificat.

I el lema de la convocatòria de dissabte ens dóna la clau per a aconseguir això. Tots els mallorquins i mallorquines som cridats a manifestar-nos «Junts per la Llengua».

La força i el missatge implicit que du aquest «Junts» crec que són d'una contundència incontestable. Junts els més joves i els més grans. Junts sense divisions per raons d'ideologia política. Junts tots els homes i dones que estimen aquesta terra. Junts tots els mallorquins i mallorquines, els nascuts aquí i els nascuts a fora, els de pares mallorquins i els de pares estrangers. Junts els que hem participat en els Correllengua, els Acampallengua i en les altres edicions de la Diada, aquells que férem possibles les dues impressionants cadenes humanes dels anys 1995 i 1999 o el memorable mosaic humà de la plaça Major de Palma del 1996 i aquells que, enguany, per primera vegada participaran en aquesta vertadera expressió de mallorquinitat que tornarà a ser la Diada d'enguany.

Cal juntar forces i voluntats, perquè de la unió de la nostra gent sortirà la força del nostre poble. Cal anar junts, perquè la força del nostre poble i dels seus trets identificadors té la base en la capacitat que tenguem tots per entendre'ns i ajuntar-nos a l'hora de defensar els elements bàsics i fonamentals de la nostra identitat.

Dissabte 20 de maig cal que tots nosaltres siguem presents a la sisena Diada per la Llengua i l'Autogovern, perquè serà la manera d'expressar que estam disposats a anar junts per defensar aquelles qüestions que ens són més bàsiques. I la llengua, n'és una d'aquestes qüestions.

Cal que anem a Ses Voltes tots, junts per la Llengua.
Tomeu Martí, periodista

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.