cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Les (s)eleccions i Borràs del Barrio

Aquestes darreres setmanes hem pogut sentir molts de comentaris sobre el tema de les seleccions nacionals, i quasi sempre, aquells que troben que Catalunya o Euskadi no tenen entitat per comptar amb una selecció pròpia i Espanya sí, han fet servir una tosca demagògia.

El senyor Borràs del Barrio, president de la Federació Balear de Futbol, que, com sabem, acostuma a acompanyar les seleccions espanyoles en els seus desplaçaments "dietes incloses", diu que: «Tenemos una gran selección, que es la española», «Las selecciones autonómicas ya existen en las categorías inferiores y de hecho soy partidario de ellas para cuestiones puntuales, homenajes y cosas así. Lo que me preocupa es el rendimiento político que se saca de ellas.», «Desde el punto de vista reglamentario esta iniciativa es una utopía porque ni el COI ni la FIFA las reconocen oficialmente.» És evident que al senyor Borràs no li ha sobrat mai sentiment de mallorquinitat i respecte a la nostra llengua, cultura i identitat "basta anar a la nova seu de la Federació i veure la retolació únicament en castellà"; i és evident que la Federació Balear de Futbol es comporta ben igual que si fos la Federació Murciana, l'Extremenya o la de Madrid, és a dir, la paraula «Balear» és un simple element decoratiu que no hi implica res més. Ara, jo em deman, com és possible que el president de la Federació Balear de Futbol renunciï a la Selecció Balear? Qui ha de defensar la selecció pròpia si no ho fa ell? Per què preocupa el senyor Borràs el rendiment polític que es tregui de les seleccions nacionals? No el preocupa el rendiment polític que es treu de la selecció espanyola?

I és que aquí el que s'intenta és embullar tothom. Existeixen casos ben importants de seleccions de nacions sense Estat en molts d'esports: Escòcia, Irlanda, Gal·les, etc. Si Escòcia, pertanyent a la Gran Bretanya, té una selecció, no la pot tenir Catalunya pertanyent a l'Estat espanyol? D'altra banda, no crec que s'hagi de ridiculitzar la qüestió dient que totes les comunitats autònomes han de tenir selecció pròpia que participi a competicions internacionals "al mateix cas de la Gran Bretanya, no totes les comunitats o regions tenen selecció. I tampoc no es tracta de creure que les seleccions nacionals només s'han de subscriure a l'àmbit autonòmic; el tema s'està dissenyant i potser podrien conformar-se segons l'àmbit cultural; així el navarresos jugarien amb la selecció d'Euskadi, i Prats, Nadal i Robert podrien jugar amb la selecció Catalanovalencianobalear, per participar a les competicions internacionals.

Finalment, el senyor Borràs diu que això de la selecció és una utopia perquè ni el COI ni la FIFA les reconeix. Deixarem passar un temps i veurem que a l'Estat espanyol les seleccions nacionals són una realitat, mentre el «nostre» president de la Federació se'n farà creus i passarà gran pena pel futur de la «unidad de destino en lo universal»; mentre la Federació Balear de Futbol continuar en el vagó de coa de totes les federacions de l'Estat. Per cert, a les Balears, com és que ens consta tant jubilar els presidents? Tal vegada amb una paga vitalícia...?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.