“El nostre mètode manté les propietats de l'oli verge i n'allarga la vida”
Antoni Femenia i Simó Adrover han desenvolupat un procés original que conserva les qualitats de l'oli. La seva recerca ha obtingut resultats sorprenents. Quina és la vostra formació?Som químic i professor titular de la Universitat de les Illes Balears, on form part del grup de recerca en enginyeria agroalimentària, encapçalat per Carme Rosselló. Vaig començar a investigar gràcies a l'impuls de Jaume Cañellas, que va ser qui em va introduir en l'estudi de la composició dels aliments.Després treballàreu a altres països?Vaig obtenir una beca d'investigació de tres anys en un projecte europeu sobre la introducció de fibres vegetals en els aliments. Em va tocar treballar a la Universitat de Bretanya, encara que la major part de la investigació la vaig fer a l'Institute of Food Researchs de Norwich a Anglaterra.
- El jurista Lluís Segura analitza la sentència del TC: «És una mala notícia per a la protecció dels drets lingüístics»
- Sóller: Un metge malmena una pacient catalanoparlant i li diu que com que ha vengut de fora, no està obligat a entendre-la
- Aquests són els guardonats als premis literaris Pare Colom 2025
- L’STEI denuncia que la Conselleria elimina places d’assessors tècnics docents amb criteris «gens objectius»
- Els arquitectes de les Balears alerten dels perills de construir en rústic: «Serem un decorat de cartró pedra on serà difícil viure»