cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El tren de Sóller obrirà a Palma una sala amb obres de paisatgistes illencs

Impulsada per la fundació Tren de l'Art, ocuparà les velles cotxeres de l'estació

L'estació del tren de Sóller a la plaça d'Espanya de Palma obrirà una sala d'uns 240 metres quadrats de superfície que es destinarà a una exposició permanent d'obres de pintors paisatgistes mallorquins.

La iniciativa ha estat impulsada des de la Fundació Tren de l'Art que presideix Pere A. Serra. Les obres s'iniciaran en els propers dies, segons s'ha confirmat des de la companyia ferroviària sollerica, i consistiran en la rehabilitació i adequació de les cotxeres del tren avui en desús. Està previst que aquest nou equipament cultural s'inauguri el mes d'agost, coincidint amb les festes de Sant Bartomeu de Sóller.

Precisament per formar part d'aquest nou espai artístic, la Fundació s'ha interessat en la restauració i exposició al públic d'un teló del teatre Victòria de Sóller que representa la batalla del pont d'en Barona de l'11 de maig de 1561. Aquesta tela, un oli de 5 metres d'alt per 7,15 metres d'ample, és obra del pintor solleric Cristòfol Pizà «Salero» i és propietat de la Parròquia. Tot i que el teatre Victòria va ser restaurat en part, el teló pateix un avançat estat de deteriorament.

Una comissió de la Fundació Tren de l'Art i de l'Ajuntament han visitat aquesta setmana el teatre parroquial i han comprovat l'estat del teló. Segons ha explicat el president del Tren, Xavier Mayol, la Fundació Tren de l'Art ha fet una oferta a la Parròquia per restaurar aquesta peça tan emblemàtica i n'ha sol·licitat un dipòsit temporal al nou espai de Palma. Segons ha informat el rector, Joan Oliver, en aquests moments el Bisbat estudia la proposta que li ha fet arribar la Fundació Tren de l'Art.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.