muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

El Museu Es Baluard disposarà d'una escultura de teca d'Albert Rouiller

La viuda de l'artista va visitar el centre d'art per decidir la ubicació de la peça

71740
Lola Duran i Monique Rouiller a una de les terrases del Baluard. | TERESA AYUGA.
El Museu Es Baluard tindrà una peça de l'escultor Albert Rouiller. La seva viuda, Monique Rouiller, va visitar dimecres el centre d'art per decidir la ubicació de l'obra que la família ha ofert al Museu. «Serà un honor que una peça del meu marit es pugui veure en Es Baluard», assegurà. El mateix dia, Lola Duran era al centre d'art contemporani per preparar nous projectes i per enllestir l'exposició de ceràmiques de Picasso de la Col·lecció Serra que es mostrarà a la Casa del Cordón de Burgos per maig i, durant l'estiu, al Cercle de Belles Arts de Madrid. La mostra inclourà noves adquisicions. Cap de les creacions que s'exposen en Es Baluard no deixarà el museu.

«La peça haurà d'anar a l'interior de l'edifici perquè és feta de teca», explicà Monique Rouiller. L'escultura representa un dels temes clàssics de l'artista, «l'home i la dona, la parella representada junta però sempre sense tocar-se», comentà. «El meu home no posava noms a les seves creacions perquè volia que l'espectador s'imaginàs què explicaven». La viuda de Rouiller també ha donat la maqueta d'una altra escultura d'acer cortén «per a l'espai exterior d'Es Baluard».

L'artista era un «autèntic enamorat de Mallorca». A mitjan anys vuitanta, es va comprar una casa a Santanyí. «Li agradava la llum, la gent, l'idioma i, sobretot, la mar». L'Illa «era part de la seva vida» i això resulta ben patent «en la seva obra». Per aquest motiu, entrar en un museu mallorquí suposa «un honor» per a la família. «Així, mantindrem viu el seu esperit».

«Es Baluard m'ha semblat un museu formidable». Monique volgué destacar «la col·lecció magnífica» d'aquest espai d'art i «el lloc, del tot impressionant». «Les peces es poden contemplar en tota la seva esplendor, circumstància que s'agraeix i que el diferencia d'altres museus».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.