algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

«Les confraries de Mallorca» deixen testimoni escrit de la tradició de la Setmana Santa

Damià Nicolau publica un llibre sobre els costums

Ni més ni menys que 225 confraries i 21.600 confrares omplen els carres de Mallorca per Setmana Santa. Conèixer els trets bàsics que conformen els membres de la gran família de confraries, les seves vestimentes, curiositats i fer-se una idea de com es viu la Setmana Santa als diferents pobles de l'Illa, és possible gràcies a Les confraries de Mallorca, un llibre escrit per Damià Nicolau, el president de l'Associació de Confraries de Setmana Santa de Porreres, que es presenta el 15 de març a l'església de Sant Felip Neri de la localitat.

La idea de fer aquest llibre va sorgir el mes de gener del 2001 arran d'una reunió de l'Associació de Confraries per organitzar la XVI trobada de Mallorca. «Volíem oferir una cosa diferent i sobretot teníem inquietud per donar a conèixer els nostres costums. A la Setmana Santa hi estan lligats la gastronomia i la cultura. Creim que és interessant per molts, ja que hi ha un moviment social molt important de gent», comentà Damià Nicolau.

El llibre està estructutrat en municipis. Hi ha una petita introducció de com es viu la Setmana Santa a cada poble i una fitxa tècnica de les confraries, il·lustrada amb fotografies, i on figura l'any de fundació, el nombre de confrares i qui està al capdavant. Una de les notes destacades són les aquarel·les de les vestimentes dels confrares, que han estat elaborades pels artistes Miquel Morlà, Francesc Alomar, Maria del Carme Pacheco, Toni Marcus i Toni Martorell.

«El llibre, el que pretén és ser un qui és qui. No és la història de les confraries. Ara bé, aquest llibre podria servir per animar a redactar la història de cada una de les confraries», afegia l'autor de l'obra. En el llibre també s'hi pot trobar un article de Cosme Bonet on s'expliquen els diferents noms que reben els membres de les confraries.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.