algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Joves i amateurs, en escena

El Teatre Municipal de Palma presentà la programació de novembre

87930

El col·legi Pius XII guanyà el primer premi de la Mostra de Teatre Jove.

Són joves, amants del teatre i amb moltes de ganes de posar en escena el seu treball. A més han demostrat que valen, de fet, enguany la seva tasca ha estat reconeguda amb premis, ja sigui dins la III Mostra de Teatre Jove que va adreçada a grups d'institut i escoles que es caracteritzen per l'edat dels seus components i pel tipus de teatre de caràcter contemporani o d'avantguarda en català; o bé dins el X Certamen de Teatre Amateur de Consell i del Teatre Principal que en aquest cas està dedicat als grups de caràcter amateur establerts a la comunitat autònoma i que també realitzen els muntatges en català. Durant aquest mes de novembre es tindrà la possibilitat de veure les obres amb les quals s'han fet amb el guardó. Serà al Teatre Municipal de Palma.

La regidora de cultura de l'Ajuntament de Palma, Carme Feliu i el director del Teatre Principal, Pere Noguera manifestren el suport institucional i la importància que tenen els grups de teatre no professional en el sentit que són la llavor dels futurs professionals. A més, segons va explicar Noguera «s'intentarà que es pugui interpretar l'obra en altres indrets com Andratx i Calvià perquè a banda de les dotacions econòmiques, el premi atorga la satisfacció personal de poder actuar i que es conegui la seva obra en els màxims llocs que sigui possible».

Enceta la programació Pius XII Teatre amb En obres, primer premi de la Mostra de Teatre Jove, des del dia 6 fins al 8 de novembre. Pere Mascaró, en nom del grup, va explicar que «és un muntatge a partir de texts de Quim Monzó i altres autors de la narrativa contemporània catalana. Nosaltres pensam que el teatre és un art en constant evolució i en aquest cas utilitzam la paraula».

Del dia 12 al 15 de novembre serà el torn del Centre Dramàtic di Marco que presenta Androcles i el lleó, obra amb la qual s'endugueren el segon premi de la III Mostra de Teatre Jove. «Els texts són clàssics i l'obra tracta bàsicament del tema de la tolerància religiosa, la qual és ambientada a Roma».

A partir del dia 19 i fins el 22 de novembre la companyia Dit i Fet Teatre de Lloseta, guanyadors del primer premi del X Certamen de Teatre Amateur, presentarà Històries íntimes del paradís. «L'obra tracta, des d'un punt de vista teològic, la història de la creació. Una versió diferent de la dels inicis de la humanitat. El nostre grup sempre ha intentat fer teatre que s'allunyi del costumisme i volem que acosti al públic obres que facin pensar i que no deixin indiferent el públic», manifestava un representant del Dit i Fet teatre.

La darrera obra que tancarà la programació del novembre del Teatre Municipal serà Tàlem, del Grup Escènic Artanenc i que va aconseguir dins el certamen de Teatre Amateur el segon premi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.