algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

Tornarà a tancar

El propietari de l'Empeltada anuncia que instal·larà noves barreres a la carretera Vella de Lluc

El propietari de la finca de l’Empeltada, Rafel Morro, va confirmar ahir la seva intenció de tornar a posar en el termini d’una setmana, prèvia notificació al batle, les barreres que un grup de trenta persones van serrar i traslladar dissabte des de l’accés a la seva finca, en el quilòmetre 7 de la carretera Vella de Pollença a Lluc, fins a la seu del Consell de Mallorca a Palma. L’acte reivindicatiu, convocat per una desena d’associacions i plataformes en defensa dels camins públics i del medi ambient, pot tenir conseqüències penals si prospera la denúncia que Morro va formalitzar ahir a primera hora del matí al quarter de la Guàrdia Civil de Pollença. El propietari de la finca de l’Empeltada va denunciar davant la Guàrdia Civil el que considera un "robatori" i un "espoli", i valorà els danys en 1.000 euros (800 de la barrera i 200 del cost d’instal·lació). Això, a la pràctica, podria representar una sanció penal per als autors de l’acte, perquè l’import dels danys supera la xifra de 400 euros.

Identificació dels autors

En la seva denúncia, el propietari de l’Empeltada dóna compte que els autors del "robatori" són fàcilment identificables a través de les fotografies publicades en premsa, per la qual cosa no es descarta que la Guàrdia Civil requereixi als mitjans que aportin documentació gràfica sobre aquest succeït. El propietari de l’Empeltada, Rafel Morro, encara no havia tingut ahir cap comunicació oficial que les barreres que impedien l’accés a la carretera Vella de Lluc a través de la seva finca eren a les dependències del Consell de Mallorca a Palma. "Jo no sé on són, m’he limitat a posar la denúncia i si el Consell les té, els seus responsables hauran de respondre per tenir a les seves dependències un material robat", digué Morro.

Rafel Morro justifica la decisió de tancar amb barreres la carretera Vella de Lluc en l’accés a la seva finca pel conveni, signat el setembre de 2005 amb el llavors conseller insular de Medi Ambient, Miquel Àngel Borràs, en funció del qual Morro va cedir els terrenys per habilitar-hi un pas alternatiu per als excursionistes que circulen per la Ruta de la Pedra a Sec. El pas està situat a pocs metres de la barrera i està obert des d¡aleshores. L’amo de la possessió de l’Empeltada defensa que "l’ús públic no pot suposar un menyspreu de les garanties dels propietaris de les finques" i se sent "víctima d’un greuge comparatiu perquè, abans d’arribar a l’Empeltada, la carretera Vella de Lluc té unes altres tres barreres i fins i tot s’ha construït un jardí sobre part del traçat". Per això, anuncia que exhaurià la via administrativa abans d’obrir el camí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 15 anys
A veure ... que no estic diguent que siguin iguals!!!! Estic diguent que algo tenen a veure un amb s'altre. Tenim dret a pasar si o si i en ambdos casos no se pot.
Valoració:0menosmas
Per Tofol, fa mes de 15 anys
Parlant de barreres i botadors. Cal diferenciar els camins que tenen una servitud de pas dels camins i carreteres PÚBLICS. Aquests darrers, pel fet de ser públics, figuren al CADASTRE com a PARCELES SEPARADES de les propietats conlindants. Per tant no formen part de cap finca, el que suposa que els propietaris que tenen els camins i/o carreteres tancats han usurpat un BÉ PÚBLIC i a més gaudeixen de terrenys que no són seus sense pagar contribució (entre d'altres)
En vista d'això els botadors i/o barreres peatonals serien factibles en els camins amb servitud de pas, però no així amb els públics. Si aquests propietaris volen vallar la seva finca, que la vallin, hi ha una normativa al respecte (pals de fusta, reixeta quadrada de 10 x 10,...)
El que no poden fer en cap cas es posar cap tipus d'impediment a la lliure circulació pels vials públics, pel simple fet de que NO SÓN SEUS!!
Valoració:0menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
No, Tomeu, no hi estic d'acord amb tu. Són dues coses ben diferents, si un camí passa per dins una finca, perquè comunica finques de diferents propietaris o bé perquè hi ha un dret de pas, és una cosa, però si es tracta de la CARRETERA antiga de Lluc a Pollença és una altra de ben diferent. Cap propietari té dret a tancar-la per fer una desviació o bé instal·lar un botador. Endemés, tant de dret tenc jo a passar-hi en cotxe com ell.
Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 15 anys
Sabel·li estaràs amb jo que si algo tenen que veure. No passa res per tancar un camí ... o una finca, mentre que es pugui passar, obrint la barrera o amb un votador com també s'ha fet sempre.
Valoració:1menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
Tomeu, no té res a veure el camí de Planícia amb la carretera vella de Pollença a Lluc. Una cosa és que un camí passi per dins una finca i una altra de ben diferent, que el camí públic immemorial hi passi. En aquest cas el que preval és el camí i no l'interès de l'amo de la finca. Per ventura a qualque ric de nou que ha comprat possessions, no li han explicat bé, o per ventura fa el colló amb el consentiment de l'autoritat.
Valoració:-5menosmas
Per jordiet, fa mes de 15 anys
les barreres s'han d'obrir no s'han de tombar ....
Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 15 anys
Es cert lo que se comenta del botadors. Tampoc hi ha problema en ek cas de que hi hagi ramat d'ovelles de que hi hagi barreres mentre que se puguin obrir per poder passar.
Això és lo que va passar en el cas de's Rafal de Planicia. El jutgat permet al propietari tancar la seva finca. Això no està en contraducció amb que la gent pugui passar, obrint aquestes barreres pel camí de titularitat pública.
Valoració:2menosmas
Per Tià, fa mes de 15 anys
No.

No és tracta d'un camí amb dudosa titularitat. Era la CARRETERA vella de Pollença a LLuc.

Què és tan difícil d'entendre?

I l'argument d'alguns... de curts d'enteniment. És clar, segons això a la ciutat no hauriem de deixar entrar-hi a la pagesia perquè no tenen res a fer a la ciutat, ja que no hi han ramats. O és normal que un pagès vulgui comprar a una botiga de la ciutat? Seria tan anormal com que un de ciutat vulgui passetjar pel camp.

Salutacions
Valoració:16menosmas
Per Domingueros a ciutat., fa mes de 15 anys
El problema, francesc Riera és que hi ha més incívics que no pas cívics. A més també hi ha despistats que no tanquen les barreres. Els forestals no són més que nova despesa pública i poca efectivitat. Amb botadors a cada barrera ja està fet i és molt més barat.
Valoració:-4menosmas
Per Francesc Riera, fa mes de 15 anys
El problema de tot això és perquè s'hauria de crear un cos de guardes forestals i que trescassin per aquests camins, per així poder sancionar les actituts incíviques d'alguns, que fan que tots els que ens comportam amb dos dits de seny ho paguem.
Valoració:-27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente