nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
18°

Activistes ecologistes omplen de pintura un megaiot per a protestar contra la crisi climàtica

Dos activistes de l'organització ecologista Futuro Vegetal han omplert aquest diumenge de pintura un megaiot per a protestar contra la crisi climàtica. Divendres passat, diversos membres de l'organització ja van irrompre en les pistes de l'aeroport d'Eivissa pintant també un jet privat.

En un comunicat, Futuro Vegetal ha explicat que l'acció s'ha desenvolupat aquest diumenge sobre les 09.00 hores i amb ella es posa punt i final a la campanya 'Jets and Yachts, the party is over', convocada per Extinction Rebellion Eivissa.

Futuro Vegetal ha assenyalat en un comunicat que «l'únic motiu pel qual es manté un sistema econòmic que porta al col·lapse ecosocial és per a sostenir els privilegis d'aquesta petita classe privilegiada», en relació amb la propietària del vaixell, Nancy Walton, una de les persones més riques del planeta amb un patrimoni de 8.700 milions de dòlars.

Els activistes han mostrat una pancarta on podia llegir-se 'You consume other's suffer', en assegurar que «són les persones que estan en el cim de la piràmide social, les que posen la vida del planeta al seu servei i forcen a la gent a treballar per a sostenir el seu sistema, explotant els animals i destruint el territori sense importar quant sofriment i morts impliqui».

Futuro Vegetal ha afirmat a més que «la crisi climàtica suposa una infinitat de sofriment i horror per a tots els habitants del planeta», al que han afegit que «ni tota la repressió, ni el resultat de cap procés electoral posarà fre» a la seva determinació per a «mitigar l'impacte de la crisi climàtica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per De Asprer, fa 9 mesos
Flaco favor le hacen al ecologismo autentico estos perroflautas.
Valoració:-3menosmas
Per No m'agrada, fa 10 mesos
Encara que el fi és legítim, no crec que aquestes siguin les formes correctes.
És més: Son tan incorrectes, que desprestigien als ecologistes que treballen de manera seriosa i dediquen tot el seu temps lliure a la causa. Jo encara tenc el dubte de si aquesta gent és realment el que diu ser, o si se tracta tracta d'una associació falsa que fa campanya en contra dels ecologistes i activistes del clima.
Valoració:1menosmas
Per punt, fa 10 mesos
Parte de esa sociedad continúa enferma. Es comprensible que la otra parte no se crea enteramente los mensajes que se envían desde ese lado.
Cultura basada en la acción anti sistema en contra de la democracia, para imponer su sistema totalitario
Valoració:-9menosmas
Per Carme, fa 10 mesos
Per sort, encara hi ha gent que lluita.
Valoració:16menosmas
Per Guillem, fa 10 mesos
Lluitar per la justícia climàtica, ens enfronta a les elits privilegiades i més poderoses del planeta. No podem esperar gens de comprensió, ni condemnes judicials que entrin en les motivacions, raons o fons de la qüestió. Les accions de denúncia contra la contaminació abusiva del 1% de la gent rica, no els afectarà gens a la seva butxaca i podran continuar cremant milers de tones de combustibles fòssils per hora. Cal que cada qual fem el que podem, però també organitzar la denúncia, la lluita al carrer i a les institucions per evitar que els negacionistes que representen els interessos de les multinacionals, ocupin llocs rellevants en el mon de la política.
Valoració:13menosmas
Per Pere Joan Tous, fa 10 mesos
No és legal, però és, a més de valent, lo èticament correcte, ja que la legislació permet aquestes obscenitats climàtiques com son jets privats i megaiots. Si sou cristians, recordeu Jesús expulsant els mercaders del Temple. El nostre únic temple és aquest planeta. No en tenim d´altre.
Valoració:18menosmas
Per Xx, fa 10 mesos
Pero estos bestias usan pintura fabricada con los ingredientes que se suponen.
A la cárcel, no; a un presidio en la Guayana o por ahí.
Valoració:-14menosmas
Per No me fio d'ells, fa 10 mesos
Hi ha grups d'activistes, com aquests de la notícia, que pareix que la seva vertadera finalitat és deixar malament als ecologistes i als activistes del canvi climàtic que lluiten de veritat.
No m'estranyaria que fos una facció de l'ala negacionista del canvi climàtic, subvencionats pels que sabem tots.
O és això, o son curts, molt, molt, molt curts.
Valoració:3menosmas
Per Fracàs, fa 10 mesos
Tota aquesta reivindicació i denúncia, i el sacrifici d'aquest jovent, és a conseqüència del fracàs de la gestió d'aquests que fan creure que són progressistes. La gestió que han fet aquestes dues darreres legislatures ha estat un desastre. L'única pega que posaria a aquests joves tan valents, és que haurien d'utilitzar el català, aprofitar el ressò internacional que tenen per denunciar la situació d'opressió que pateix la nostra llengua.
Valoració:4menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 10 mesos
A la cárcel, por daños a la propiedad.
Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente