algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 14°
24°

[VÍDEO] Activistes col·lapsen l'aeroport d'Eivissa

216611

Tres activistes de Futuro Vegetal i un activista d'Extintion Rebelion Eivissa han accedit a la pista de l'aeroport d'Eivissa a primera hora del matí, han ruixat pintura amb un extintor sobre un jet privat i s'hi han aferrat. Han estat detenguts per la Guàrdia Civil.

Els activistes reclamen al Govern espanyol que derivi les subvencions que actualment destinen a la ramaderia a la promoció d'alternatives socialment i ecològicament responsables basades en vegetals. L'acció s'emmarca dins la campanya 'Jets and yachts, the party's over', convocada per la plataforma 'Eivissa es rebel·la', composta per diferents organitzacions climàtiques locals per a exigir la prohibició de jets privats i l'eliminació de les emissions de luxe.

Al comunicat compartit per Futuro Vegetal a les seves xarxes socials apunten «la necessitat d'adaptar el sistema agroalimentari a un context de caos climàtic». Segons el col·lectiu, «les institucions haurien d'estar actuant com si el límit d'augment de temperatura marcat per l'acord de París ja s'hagués sobrepassat, ja que tot apunta que se superarà aquesta dècada i no deixem de batre rècords daugment de temperatura».

Una portaveu del col·lectiu assenyala que «cap partit polític no porta un paquet de mesures contundents per a pal·liar la crisi climàtica ni sembla ser capaç d'implementar els canvis que necessitam».

«La ciència és clara, necessitam un canvi de model productiu i no podem esperar que les institucions actuïn. Fa més de 30 anys que avisam que ens dirigim als pitjors escenaris i els estam començant a patir. La crisi climàtica implica desplaçaments forçosos, fam i patiment per a tots els habitants del nostre planeta. És responsabilitat de tota la societat construir en comunitat, independentment de qui governi, per a mitigar els efectes de la crisi climàtica o ens veurem abocades a escenaris desoladors».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Raspa, fa 10 mesos
Amic de Asprer, te direm aglà.
Valoració:4menosmas
Per De Asprer, fa 10 mesos
Amigo Guillem, te llamare Guillermo. El problema viene cuando el análisis es simplista e ignorante.
Te aseguro, que nos interesaría dividir por 10 el total de pasajeros que nos llegan, que todos vengan en jet privado. El ingreso medio de estos turistas es 20 veces superior, reducen la carga sobre todos los recursos naturales y no naturales de la isla, pero no volaran en un gallinero. Estos tipos han causado daños por valor de miles de euros y serán condenados de forma justa espero, con penas de cárcel.
Valoració:-5menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 10 mesos
A la cárcel, y punto.
Valoració:-4menosmas
Per Guillem, fa 10 mesos
Una hora de vol en jet privat consumeix 2.000 litres de combustible per passatger i genera 10 vegades més emissions de CO2 que un passatger en un vol comercial. Els vols amb jet privat per caprici s'haurien de prohibir. Molt bé aquesta gent que s'enfrontarà a la injustícia del sistema penal espanyol per denunciar la barbaritat que fan els rics cremant combustibles fòssils sense límit.
Valoració:10menosmas
Per Nostradamus, fa 10 mesos
ᴇʟ ᴀᴄᴛɪᴠɪsᴍᴏ ᴄᴏᴍᴜɴɪsᴛᴀ, ᴅɪsғʀᴀᴢᴀᴅᴏ ᴅᴇ ᴇᴄᴏʟᴏɢᴇᴛᴀs, ʏ ᴅᴇᴍᴀ́s ʙᴀsᴜʀᴀ ᴘʀᴏɢʀᴇ, ᴇs ɪɴsᴀᴄɪᴀʙʟᴇ. ᴀ ᴇsᴛᴏs ᴍᴜᴄʜᴀᴄʜᴏs ᴄᴏʀʀᴇsᴘᴏɴᴅɪᴇɴᴛᴇ sᴀɴᴄɪᴏ́ɴ ᴘᴇᴄᴜɴɪᴀʀɪᴀ ᴘᴏʀ ɪᴅɪᴏᴛᴀs, ᴛʀᴀʙᴀᴊᴏ ᴅᴇ ʟɪᴍᴘɪᴇᴢᴀ ʏ ᴇɴ ʙᴇɴᴇғɪᴄɪᴏ ᴅᴇ ʟᴀ ᴄᴏᴍᴜɴɪᴅᴀᴅ. ᴇs ǫᴜᴇ ᴇsᴛᴀ́ɴ ʟᴏᴄᴏs ʏ ᴘʀᴏɢʀᴀᴍᴀᴅᴏs ᴘᴏʀ ʟʟᴀᴍᴀʀ ʟᴏ ǫᴜᴇ ᴛᴏᴅᴀ ʟᴀ ᴠɪᴅᴀ sᴇ ʟʟᴀᴍᴏ́, ᴇɴ ᴇsᴛᴇ ᴄᴀsᴏ ᴠᴇʀᴀɴᴏ, "ᴄᴀᴍʙɪᴏ ᴄʟɪᴍᴀ́ᴛɪᴄᴏ".
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente