El vi mallorquí ja rega restaurants de Berlín i Bilbao

L'aposta dels celleters mallorquins per dur el vi fins a restaurants d'avantguarda es consolida. El Bascook, de Bilbao, i el Bar Raval, de Berlín, en són els últims exemples

TW
0

Les terres mallorquines ja reguen les taules d'alguns restaurants europeus d'avantguarda. I és que l'exportació de vins elaborats a l'Illa s'ha consolidat en els darrers anys. L'últim exemple es troba al recentment inaugurat restaurant berlinès de nom Bar Raval (www.barraval.de), en homenatge a la barriada homònima de Barcelona. El seu propietari és l'actor Daniel Brühl, de mare catalana i pare alemany, i que s'ha proposat oferir productes dels Països Catalans als clients de la moderna barriada de Kreuzberg. A la seva carta de vins es poden trobar, de fet, diverses botelles de Nou Nat, un vi ecològic elaborat per les bodegues Binigrau (www.binigrau.es).

Brühl, concretament, passa gust de beure el blanc de Nou Nat. A més a més, el Bar Raval també ofereix herbes eivissenques de Mari Mayans, així com el gin menorquí de la casa de Maó. El viatger mallorquí que vulgui descobrir el bar de Daniel Brühl, conegut per la seva caracterització de Salvador Puig Antich i el jove de Good bye, Lenin, s'ha d'adreçar a Lübbener Straße 1, al barri de Kreuzberg. Un altre distingit restaurant on es troben vins mallorquins, tot i que molt més a prop, és el Bascook. Aquest local, ubicat al cor de Bilbao (just devora la Ria i la seu nacional del PNB), és el nou restaurant de moda de la ciutat. Bona part de l'èxit correspon, sense dubte, a Aitor Elizegi. Aquest cuiner biscaí ja havia assolit l'èxit en el seu anterior restaurant, Gamíniz (on destacaven postres com el gin tònic de gelatina). Ara, continua amb els experiments, com els seus euskal sushi. La gràcia? L'interior és d'anxova del Cantàbric i pebre verd de Gernika.

Plats així són els que es poden tastar juntament amb tres vins mallorquins. D'una banda, trobam l'arxiconegut Ànima Negra 2 (À/N 2), així com el primer blanc del mateix celler felanitxer fet amb raïms de callet i muscat: Quíbia. L'altre referència de la carta (demanat per molts clients), és el 12 volts. Es tracta d'un vi molt equilibrat i més assequible que el superb 4 Kilos (gamma alta del mateix celler).