algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Govern preveu destinar més de 251 milions a subvencions el 2006

La quantitat representa un 10 per cent del pressupost autonòmic

El Govern balear preveu destinar a ajuts i subvencions 251.450.431 euros durant l'exercici de 2006 i la Conselleria de Treball serà la que més en gestionarà. La quantitat suposa aproximadament un 10 per cent del pressupost autonòmic per a l'any vinent, aprovat recentment en el Parlament.

Per primer pic, el Govern està obligat per llei a presentar un Pla estratègic de subvencions que, entre altres mesures, inclou la previsió d'ajuts públics per al 2006. Segons aquest pla, l'Executiu pensa dedicar 251'4 milions d'euros -41.829 milions de pessetes- a aquest tipus de polítiques, una xifra genys menyspreable si es compara amb el pressupost autonòmic.

Si es té en compte que els pressuposts de la Comunitat per a 2006 són dotats amb 2.713 milions d'euros, les subvencions suposen un 9'26 per cent del total previst; però si només es té en compte el pressupost de les conselleries, el percentatge arriba fins al 10'65 per cent.

La Conselleria que més doblers repartirà serà la de Treball i Formació, que preveu destinar a subvencions 64.735.781'18 euros, més d'una quarta part del total d'ajuts (un 25'74%). Tot i que els projectes a subvencionar s'executaran el 2006, alguns també afectarien altres anys.

En tot cas, la majoria de polítiques susceptibles dels ajuts d'aquesta Conselleria van encaminades a afavorir l'ocupació, ja sigui a través del Servei d'Orientació Laboral, amb la contractació de desocupats per a obres i serveis d'interès general o amb el foment de l'autoocupació.

Una altra de les conselleries que més subvencions aporten és la d'Agricultura. Per al 2006, invertirà en ajuts directes als sectors agrícola, ramader i pesquer 49'6 milions, un 40% del seu pressupost. Els doblers seran gestionats per l'ens públic FOGAIBA, que dirigeix José María González Ortea.

En altres àmbits, les diverses conselleries també subvencionen la modernització de comerços o d'establiments turístics, la investigació, la millora de la productivitat o diverses polítiques socials, entre d'altres.

A més d'incloure el cost previsible dels ajuts, el Pla estratègic de subvencions ha de contenir l'abast temporal dels ajuts, els objectius i efectes que es pretenen, la font de finançament i la incidència sobre el mercat. A partir de l'aprovació del pla, les conselleries i entitats depenents poden obrir les convocatòries de subvencions o ajudes per a 2006.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.