algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

Preocupació per l'establiment de rodamons al nucli històric de la ciutat

Els comerciants i veïns temen per la mala imatge turística

Els comerciants i veïns del centre històric de Palma estan començant a mostrar la seva preocupació per la gran proliferació de vagabunds que ocupen els bancs i les places del centre de Palma i per la mala imatge turística que es dóna de la ciutat. En els darrers dies, i aprofitant el canvi meteorològic, moltes persones sense ocupació s'han fet seus espais tan emblemàtics com els voltants de la plaça Major, els bancs i les zones enjardinades del passeig de Mallorca o la gespa de sa Feixina i el parc de la Mar. A aquestes ubicacions s'hi ha de sumar la presència ja clàssica d'aquests individus a la plaça del Mercat, la de la Reina i els bancs de la Rambla o el passeig del Born, per posar-ne només alguns exemples.

Els nous emplaçaments d'aquestes persones i, sobretot, la seva proliferació han fet que els veïns, però molt especialment els comerciants, hagin cridat l'atenció sobre els efectes perniciosos que pot tenir la seva presència. «No és que siguem insensibles amb els seus problemes, però el cert és que molts de clients se senten molests amb la presència d'aquesta gent», assegura una dependenta del carrer de Jaume II. La solució és complicada, perquè la Policia, mentre no facin res mal fet, no els pot obligar a partir dels bancs de les places. «Només podem actuar quan hi ha algun delicte, i seure en un banc, per molt gata o bruta que vagi una persona, no és un delicte», expliquen els agents, que han rebut més d'una reclamació per aquest concepte.

Sigui com sigui, la ciutat de Palma i la seva imatge són les que hi surten perdent, expliquen Henry i Marie, turistes francesos. «Es veu que aquí no hi ha tanta riquesa com ens pensàvem. Els artistes del carrer es guanyen la vida i animen la ciutat; aquests, en canvi, res».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.