muy nuboso
  • Màx: 17.53°
  • Mín: 11.1°
17°

Part de l'antiga fàbrica de gas es convertirà en zona verda pública

Una modificació al PGOU i un acord amb l'empresa ho fan possible

Les antigues naus del gas al carrer Mar de Sóller com també els jardins que les envolten es podran conservar gràcies a la modificació puntual del Pla general, aprovada pel Consistori en el darrer ple i que va comptar amb la unanimitat de tota la corporació. La regidora d'Urbanisme, Rosa Chico, ha defensant la proposta de modificació al·legant que tota la unitat d'execució pertany a un sol propietari, la qual cosa facilita el tràmit, a la vegada que destacà que en aquest cas l'interès general coincideix amb la necessitat que té l'empresa d'obtenir més espai per als seus serveis tècnics.

El fet és que el Pla general vigent preveia la ubicació d'una zona verda que no coincideix amb la realitat física de la zona enjardinada ja existent des de fa més de 60 anys i alhora es considerava l'enderrocament de les naus industrials.

Amb aquesta modificació l'Ajuntament adquirirà una part dels terrenys com a equipament públic, els jardins, part de les edificacions i una franja de terreny per a un vial destinat a vianants. Per la seva banda, El Gas construirà dos blocs de pisos i també podrà ampliar en part les instal·lacions ja que, segons sembla, l'empresa distribuïdora d'electricitat es torna a plantejar ara la generació d'energia, per la qual cosa necessita noves dependències per ubicar-hi els seus serveis tècnics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.