Quasi tot l'antic hotel de Monnàber ha quedat enterrat al mateix lloc

Una inspecció del CIM detecta que hi ha jàsseres que sobresurten

TW
0

El projecte de regenaració de la zona ocupada per l'antic hotel de Monnàber que ahir mateix havia de quedar enllestit en compliment de l'aprovat en el seu moment a l'empresa Pasquina S.A. haurà de passar encara la prova dels informes dels tècnics d'arquitectura i biologia del Consell Insular una vegada que el passat dia 23 d'agost una inspecció del CIM es personàs al lloc on es duen a terme les feines i detectàs restes de l'estructura de l'antic hotel que sobresortien del talús artificial que s'ha format.

Segons fonts d'aquesta inspecció no és segur que el pendent del talús s'ajusti a les condicions tècniques estipulades al projecte de regeneració ja que «aparentment» el pendent és molt pronunciat. Cal recordar que l'empresa adjudicatària del projecte, Pasquina S.A., va subcontractar la regeneració de la zona ocupada per l'hotel a una empresa de Sóller, tot just després de la demolició.

Segons els informes que consten a l'Ajuntament de Fornalutx, s'haurien llençat «una sèrie de camionades» a l'abocador de sa Comuna, però sembla que un elevat percentatge de l'estructura o gairebé tota hauria quedat enterrada al mateix lloc. Segons el batle de Fornalutx, Andreu Barceló, el control del compliment del projecte és responsabilitat del CIM però ell creu que al projecte no s'hi especifica que s'haguessin de treure tots els enderrocs del lloc.

Al marge de les estipulacions tècniques del projecte de regeneració el que és cert és que el responsable d'Urbanisme del CIM, Rafael de Lacy, assegurà abans de la demolició que «una part» dels enderrocs es deixaria per reblir els terrenys i que l'altra, una vegada separada la ferralla, seria reconvertida en àrids per a la construcció de carreteres. Precisament, l'elevat preu de la regeneració (18.000.000) era deguda a la gran quantitat d'enderrocs que s'havien de transportar.