algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

Desapareix l'estructura de l'hotel de Monnàber

Maria Antònia Munar pitjà el botó i digué que altres exemples de la balearització acabaran igual

101582
Formigó i ferralla formen ja només un munt. | S.A.

A les 10.30 del matí d'ahir, l'hotel del bosc de Monnàber va deixar d'existir en només tres segons. Els 53 quilos de goma-2 posaven fi a una construcció inacabada que provocava un dels més greus impactes visuals de la serra de Tramuntana des de feia prop de 40 anys.

Tots els polítics hi eren presents: Maria Antònia Munar (que va ser l'encarregada de prémer el botó «oficial» de la demolició); el conseller de Turisme, Celestí Alomar; la Consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló; la delegada del Govern central, Catalina Cirer; el president de la CIUM, Rafael de Lacy; el batle de Fornalutx, Andreu Barceló, i el de Sóller, Joan Arbona, entre d'altres autoritats i alts càrrecs, que no es volgueren perdre l'espectacle de la primera gran demolició amb explosius d'un impacte ambiental situat dins el medi natural d'una zona protegida.

Maria Antònia Munar així ho va advertir: «Això és una mostra de la nostra política de medi ambient. Aquest és el primer edifici que s'ha enderrocat i ben segur que no serà el darrer», va dir poc abans d'activar-se els explosius.

Per la seva banda, la consellera «verda» Margalida Rosselló, tot i no haver intervingut políticament en tot el procés de demolició, no dubtà a assegurar que «es tracta d'un fet històric ja que es tracta d'una vella reinvindicació dels ecologistes d'aquest país que a la fi s'ha convertit en realitat. Per a mi és un orgull ser aquí avui». En el mateix sentit s'expressaren els responsables de l'Ajuntament fornalutxenc, que mostraren la seva gran satisfacció per poder haver vist convertit en enderrocs la «vergonya» urbanística del seu petit municipi. Andreu Barceló, batle de la localitat, es va quedar amb les ganes de ser ell el que pitjàs el botó, però així i tot expressà la seva satisfacció assegurant que «ara aquesta hermosa zona de la serra de Tramuntana ha quedat a la fi neta». De totes formes Barceló creu que el Govern no s'ha d'aturar aquí i ha de seguir llevant edificis obsolets i inacabats que tant de mal fan a la nostra imatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.