muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

El Govern té «una oferta urbanística clara» per negociar aviat amb el PSIB

«Si trenquen les converses, seguirem endavant amb la nostra iniciativa»

El Govern té preparada una «oferta clara, concreta i oberta» al PSIB per poder arribar al pacte urbanístic. No obstant això, si aquest partit trenca de manera injustificada les negociacions, l'Executiu pensa tirar endavant la seva iniciativa.

A la vegada, fonts oficials del Consolat afirmaren que «el Consell Insular és molt lliure d'emprendre les accions cautelars que vulgui i d'iniciar els expedients de desclassificció que desitji, però no ha d'oblidar que aquestes competències són del Govern. Que pensi amb els nombrosos recursos que es podrien trobar aviat sobre la taula».

Tot i això, les espases estan ara a l'aire en espera de la reunió que mantindran dimecres el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, i el president de la Comissió Insular d'Urbanisme, Francesc Quetglas.

En aquest sentit, el conseller Miquel Ramis afirmà ahir que «aquest assumpte no és una urgència, simplement perquè res no es pren foc». A més, Ramis es mostrà sorprès pel rebombori d'aquests dies, dient que «primer ha parlat el PSM, al dia següent el PSIB i finalment UM. Ara només manca que EU digui que vol dos duros més en totes les exigències formulades».

Davant això, Ramis demanà «quanta més cautela, millor», recordant la reunió que mantindrà probablement dimecres que ve amb alts càrrecs del PSIB. En aquest sentit, indicà que «hem de treballar de manera seriosa i amb rigor».

Ramis pensa que es poden arribar a acords, i destacà que «quan tinguem una solució pactada amb l'oposició, la farem pública», insistint en què «s'ha d'anar molt alerta en una qüestió tan delicada com l'ordenació del territori».

Així, el conseller d'Ordenació del Territori es mostrà tranquil en un punt: «Si el PSOE té els seus postulats, nosaltres també».

De totes maneres, Ramis subratllà la voluntat del Govern perquè «aquesta qüestió no sigui objecte de lluites polítiques. Nosaltres estam contents amb la postura oberta i dialogant del PSOE». A la vegada, advertí que «si al final es volen prendre mesures unilaterals, no es necessiten les negociacions. Creim en l'interès dels socialistes per arribar a acords».

El pacte  

L'entrevista efectuada el mes passat entre Jaume Matas i Francesc Antich tindrà, per tant, la seva culminació la setmana que ve. En medis socialistes es comentava ahir que «Jaume Matas té poques coses per oferir i, per tant, nosaltres haurem de prendre mesures des del Consell de Mallorca».

Però des del PP no es deia el mateix. «El Govern té un marge d'actuació gran per arribar a acords amb l'oposició. Que Cañellas i algun dels seus protestin no vol dir res. Dins el Partit Popular es té consciència de la necessitat d'arreglar la qüestió urbanística. I si pot ser mitjançant l'acord, molt millor».

Malgrat això, el problema de fons també se centra en la rendabilitat política que les diverses formacions podran treure de les seves diferents postures urbanístiques, i això podria impedir l'acord definitiu. També compta, i molt, les tensions existents dins el Pacte de Progrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.