nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

Ja ho sabíem, però s'ha tornat a constatar

El 2017 vàrem aprendre que la independència de la Nació Catalana serà més difícil d'aconseguir del que molta gent pensava, però també molt més necessària del que molta gent trobava.

Del 2017 ençà no hem sumat gaires aprenentatges en aquest àmbit. La majoria de fets que s'han succeït els sabíem. Els hem tornat a constatar amb la paciència d'un independentisme antic, cuinat a foc lent, que ha sabut bastir una majoria social amb tenacitat i astúcia; amb el silenci del que coneix amb exactitud històrica que els xocs interns són refredats que cal covar i superar amb una mica de temps.

Ja ho sabíem, però s'ha tornat a constatar que no existeix encaix possible d'una catalanitat digna en una cultura mononacional com l'espanyola.

Ja ho sabíem, però s'ha tornat a constatar que l'única oferta que fa Espanya als (Països) Catalans és que es dissolguin dins una espanyolitat rància, casposa i tronada.

Ja ho sabíem, però s'ha tornat a constatar que l'Estat espanyol ni vol, ni segurament pot, defensar els interessos dels ciutadans de la Nació Catalana.

Ja ho sabíem, però s'ha tornat a constatar que el màxim que pot oferir Espanya als catalans és molt lluny del mínim que necessiten els catalans per sobreviure.

Ja ho sabíem, però s'ha tornat a constatar que l'elit espanyola odia els catalans i usa aquest odi de la mateixa manera que l'han usat els règims autoritaris contra les minories utilitzades com a bocs expiatoris...

Ja ho sabíem, però s'ha tornat a constatar que La Justícia espanyola és molt espanyola i molt poc justa.

Ja ho sabíem, però s'ha tornat a constatar que l'Estat espanyol no només és incapaç de defensar els interessos dels catalans, sinó que el seu únic pla de subsistència és continuar explotant i robant als ciutadans dels Països Catalans.

Ja ho sabíem, però s'ha tornat a constatar que l'Estat espanyol no ens serveix ni per fer possible l'oficialitat de la nostra llengua a la Unió Europea (un Estat català tardaria un segon en aconseguir-ho).

La llista és llarga... es fa eterna. Però tanmateix, ja ho sabíem... i s'ha tornat a constatar que la Independència és molt difícil... I malgrat tot és l'únic camí possible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa 24 dies
S'ha tornat a constatar que els la justicia no es igual pero a tothom. Els independentistes tenen bo. Son insaciables.
Valoració:0menosmas
Per Marià-Macià-Bacallà, fa 25 dies
He rigut molt amb certs comentaris del públic que ha llegit l'article. He d'afegir que no s'ha de tenir gens de por envers l'espanyolisme puix que no té ni mitja galtada. Molts de "olés, bravos, fiesta", no obstant mirau quí els governa i, el mes important, com se deixen governar.
Valoració:-1menosmas
Per peluco, fa 27 dies
Tomeu: Cambia de peluco.
Valoració:2menosmas
Per idó, fa 27 dies
Pelo teñido y lentillas. Hubieses perdidos tropecientos años. Lo malo es que las ideas empeoran y se hacen más radicales así como pasa el tiempo.
Valoració:2menosmas
Per Mari-Ano, fa 29 dies
Macià Marià, Marià Macià, si no la t'ha fet la te farà.
Segur.
Valoració:4menosmas
Per pachanga, fa 30 dies
Tú sabes muchas cosas; presuntamente las que deberías saberlas no las sabes. O fas es pardal.
Y en cuanto a la pachanga que acabas de montar, te la quedas todo para ti.
No me pondré celoso. Y ni un duro de mis impuestos.
Es qui vol peix, que sa banyi es cul.
Valoració:1menosmas
Per Yomismo, fa devers d'un mes
Hay muchos catalanistas que viven muy bien del cuento separata
Valoració:3menosmas
Per Marià, fa devers d'un mes
També hauriem de saber que hi ha molt poques nacions que s'han independitzat utilitzant les paraules i la negociació. Hauriem de saber que el que importa son els doblers. Hauriem de saber que la divisió dels independentistes va bé a l'espanyolisme de qualsevol signe ideològic. Hauriem de saber que desde l'espanyolisme ens somriuen quan parlam de Països Catalans i ens tracten com a betzols. Tot això s'hauria de saber per si qualque dia improbable s'aconsegueix una independència. Per cert, no cerquem d'amagats ajuda a altres potències, tan se val el que es fagi, perquè qualsevol ajuda seria poca davant el monstre espanyoliste, i mes ara que es troba encastat dins la Unió Europea, la qual no vol sentir parla de tot això que ens mou als independentistes.
Valoració:-5menosmas
Per escardapenyes, fa devers d'un mes
Així és Tomeu, un socialiste ric li demanaren que donés una part seua per el poble, i ell contestà "no lo puedo dar, me lo tienen que quitar, si no, no vale".
Més clar que l'aigua.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente