algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 14°
24°

Agenda Mallorca 2029

El 31 de desembre de 2029 es compliran 800 anys, vuit segles, de la data més important de la història de Mallorca. Serà un moment especialment adequat per organitzar una gran commemoració que, impulsada per les institucions públiques o per la societat civil, ha de servir, en primer lloc, per recuperar la memòria i per revisar, actualitzar i potenciar la Diada.

També serà un gran moment per fer un balanç, una avaluació del nostre present col·lectiu.

I, sobretot, serà un gran moment per culminar un procés, que proposam que s'enceti dins aquest 2024, que faci entrar Mallorca en una nova etapa més rica i plena.

Amb tota la modèstia i bona voluntat, propòs la posada en marxa durant enguany de l'Agenda Mallorca 2029, que seria un procés participatiu que tendria diversos eixos de feina. Un per cada objectiu. Els objectius que, de partida, propòs, que siguin els següents:

Una Mallorca feliç

Una Mallorca plenament democràtica

Una Mallorca econòmicament pròspera

Una Mallorca socialment justa

Una Mallorca sostenible i referència de defensa del territori i el medi

Una Mallorca cohesionada

Una Mallorca rica en cultura

Una Mallorca referent en Educació, coneixement i investigació

Una Mallorca en català

Una Mallorca empoderada i lliure

Una Mallorca plataforma per la Pau al Món.

Evidentment es tracta d'una proposta completament oberta, que es pot esmenar de dalt a baix i que ha de concretar i definir qui la impulsi.

Seria bo que aquest procés fos impulsat i coordinat per les principals entitats cíviques mallorquines i que siguin aquestes les que marquin els tempos, els terminis i els procediments.

La proposta és, idò, que les entitats es facin seva la proposta, la modifiquin tant com ho considerin oportú i la posin a disposició de tots els ciutadans i ciutadanes de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francisca Grimalt, fa 3 mesos
Estimar ca nostra implica conèixer la nostra història, i estimar-la. No podem deixar que aquesta història es continuï diluint dins la ignorància que, tal pareix, es vol implantar a aquestes illes, a on les arrels s'assequin per falta d'abonament a les noves generacions, són segles de patir un menysteniment de la nostra història, d'arraconar-la al calaix de baix del canterano.
Per això alab la iniciativa i esper veure-la feta una realitat.
Valoració:0menosmas
Per Lluís F. Lorenzo, fa 3 mesos
I l’1 de març del 2030 serà, segons algunes fonts, el vuitè centenari de la carta de franqueses. Curiosament el mateix dia que l’Estatut d’Autonomia, que segons algunes versions no esmenta la carta d’alguns drets humans de fa vuit segles. És com escriure un Nou Testament sense esmentar-ne el Vell. Almenys és curiós. Aquest document que dius, Tomeu, podria ser aprovat per entrar en vigor l’1 de març del 2030 i, per favor, si no hi som, recordar la Carta de Franqueses. Tot això no lleva, al meu parer, que celebrem també el 12 de setembre, la constitució del Regne sobirà de les Mallorques, defensat pels sobiranistes antipenínsula ibèrica del PP balear i de VOX Balears (el 12 de septembre recorda una etapa amb més independència envers la futura Espanya i és comprensible que PP i VOX de les Balears vulguin commemorar aquesta etapa).
Valoració:2menosmas
Per elventdelnord, fa 3 mesos
i perquè no trilingüe? l'idioma de les Balears es el català, després si voleu hi ha el castellà, l'àrab, l'alemany, l'anglès i el francès entre altres, però la llengua de les illes Balears es el català.
Valoració:4menosmas
Per esmenes, fa 3 mesos
una Mallorca bilingüe
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente