cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

«L'hospital Quirón Salud Palma Planas discrimina per raons de llengua els seus pacients, de manera reincident»

224135

«L'hospital Quirón Salud Palma Planas discrimina per raons de llengua els seus pacients, de manera reincident», aquest és el títol de la comunicació que ha fet arribar Pere Crespí a dBalears.

Reproduïm la seva denúncia:

«Dia 1 de desembre de 2023 vaig telefonar a l'hospital per tal de demanar cita en català a un especialista i la persona que em va atendre em va dir que no m'entenia després de repetir-li tres vegades i em va penjar.

Això atempta contra l'atenció al pacient i és un exemple clar de discriminació per raons de llengua a més a més que és un acte anticonstitucional (Art. 3 Constitució Espanyola 1978).

Per tot això la meva ràbia i indignació contra aquesta persona i l'hospital que no posa tots els medis necessaris per corregir aquesta discriminació i que, per cert, ho fa d'una forma reincident.

Aquesta situació és fruit de l'actual eliminació del requisit de català al personal sanitari pel Govern presidit per la Sra. Prohens per tal de discriminar la nostra llengua i totes les activitats relacionades amb ella i en aquest cas perjudica la nostra salut».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Lisa, fa 7 mesos
Quans dropos que comenten...al Luis, que diu que és sanitari, dir-li que segons la Oms el fet de que un metge no entengui una llengua pròpia d'on es guanya la vida, pot portar a diagnòstics erronis, per tant s'hauria de denunciar quan ens trobem en situacions tan surrealistes...i un altra que diu que no hi anem...que sàpigue que els de ib-salut t'hi fan anar a fer-te proves...jo hi he d'anar aquesta setmana precisament...a veure si em trobo a la soca del telèfon...
Valoració:2menosmas
Per dic, fa 8 mesos
Aumallia: Senzillament tindrien de cumplir amb la seva sagrada Constitución,la cual cada dos per tres en refreguen pels morros.
Valoració:14menosmas
Per Aumallia, fa 8 mesos
Em va passar el mateix, quan vaig telefonar a Quiron Planas d'Inca. El que han de saber els seus treballadors és que l'entitat té un codi de conducta pels treballadors, el qual diu que respecta les lleis, les normes i les normatives. Potser és interessant recordar als treballadors que a la nostra comunitat autònoma hi ha l'Estatut d'autonomia i la llei de normalització lingüística gràvies als quals ningú no pot ser discriminat per parlar català. A més a més, hi ha la carta de la protecció de les llengües minoritàries de l'ONU i de la UE que aquest estat que ens maltracta, va signar. Així què, per tot això, aquesta entitat mèdica, hauria de recordar als seus treballadors i treballadores que discriminar els catalanoparlants és incórrer en falta al Codi de conducta de la pròpia entitat, a l'Estatut d'autonomia, a la Llei de normalització lingüística I als tractats de la ONU i de la UE en termes de respecte i protecció lingüística de les llengües minoritàries i dels seus parlants.
Valoració:9menosmas
Per Guillem, fa 8 mesos
Vulnerar els drets lingüístics dels usuaris de la Sanitat Pública, els quals s'han vist derivats a empreses amb ànim de lucre per manca de recursos públics, hauria de comportar per part del IB-Salut, penalitzar aquestes empreses i deixar d'enviar-los usuaris- clients, amb manco drets que als Hospitals Públics.
Valoració:20menosmas
Per pregunto, fa 8 mesos
@Patriota: Perquè demanaries l´hora en castellà?
Valoració:6menosmas
Per Patriota, fa 8 mesos
Hay gente que no tiene sentido común ni pizca de cerebro: si a mi me interesa mi salud, pido hora en español y me dejo de plamplinas. No debía estar muy necesitado de asistencia médica el denunciante si insistió con el dichoso catalán en detrimento de su salud. Vamos mal.
Valoració:-84menosmas
Per A. Cirer, fa 8 mesos
Seria tan senzill com ser ben educats.
Però no, a més de discriminar les persones que parlam català, llengua pròpia d'aquesta terra, ho fan amb actituds prepotents, amb desaire i males maneres. La persona que atén la centraleta d'un hospital NO POT PENJAR EL TELÈFON a un pacient que demana cita.
Esper que el perjudicat ho denunciï a la direcció d'aquest centre. Li diria que ho denunciï, també, a l'Oficina de Drets Lingüístics, però el Govern tenia previst tancar-la aviat.
Valoració:49menosmas
Per escardapenyes, fa 8 mesos
Perquè he d'ajupir el cap
quan parlo la meva llengua
perquè m'he d'explicar sempre
pensant que m'he equivocat
és la llengua amb que he viscut
i és la que sempre he estimat
no vull parlar la que m'han imposat
vull parlar amb la que he crescut
la que em dóna aquest sentiment
la que em fa riure O em fa plorar
als pares que le me van ensenyar
vull dònar aquest agraïment
i desde aquí les vull defensar
que la puguem seguir parlant
que tots la portem endavant
i que no la deixem recular.
Tomeu Mas 7/10/ 2023

Valoració:49menosmas
Per Lisa, fa 8 mesos
Doncs és fàcil, telefonem al hospital demanant hores en català, a veure si a la que agafa el telèfon la fem avorrir i fot el camp! I els que pensen com el Luís, que deu ser foraster i això ja li va bé, sàpigue que el problema dels metges a les Balears es perquè no es poden pagar l'estada amb el sou que cobren..no l'idioma, que no ens enganyin, a Eivissa parlant gairebé tots en castellà i els metges, professors i altres professionals se'n van perquè no poden viure...
Valoració:45menosmas
Per Toni, fa 8 mesos
es una entidad privada, no estais obligados a ir
Valoració:-61menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente