muy nuboso
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
24°

Al Principat de Catalunya, el principal enemic és a casa

No és gens bo de fer dir que el món cada dia és millor. Per tant, la consigna que clama per un món millor, continuarà essent vigent durant molt de temps, i necessitarà de persones dedicades i entregades a mantenir-la en la ment de les persones com fan els ‘voxeros’ que volen mantenir vigents algunes de les consignes que es llançaven als campaments de les joventuts franquistes, com la de mantenir Espanya, una gran i lliure. Una, perquè sempre s’han encarregat de trossejar-la i se l’han volguda empassar com si fos un pastís d’aniversari; gran, perquè s’han encarregat d’empetitir-la amb la seva conducta delirant del temps de Carles I i lliure, perquè sempre han defensat una llibertat inexistent, perquè han censurat fins i tot la llet de les seves mares, quan els donaven de mamar i volien mantenir-se sempre amb la xupa a la boca. A la seva Espanya no li afegeixen la paraula vergonyant, perquè en tenen i no en tenen. No en tenen, perquè pacten amb VOX contínuament per manar aquí i allà, i en tenen, perquè no assisteixen als pactes amb VOX, totalment avergonyits. Aquestes contradiccions els conduiran difícilment a manar el país de l’una, gran i lliure. Més aviat els conduiran a no manar-hi. Tot això aconseguirà que els nins d’aquest país no democràtic deixi d’estar manipulat, si no es posa en marxa les seves reformes que volen fer a l’escola. Si l’escola estigués manipulada així com ells volen fer, no tendrien cap opció a arribar fins aquí on han arribat. La manipulació etarra se’ls ha escapat de les mans i ara, només els queda la manipulació catalana que també se’ls escapa pel colador, amb l’ajuda dels que es diuen independentistes catalans, que si només ho diuen, no ho són.

Com ha publicat el digital La República, els governs independentistes dels últims anys han donat molts doblers als dos grups de comunicació que més lluiten i treballen per acabar amb l’independentisme com són el Grup Godó i l’extrema dreta de Premsa Ibèrica i els seus mitjans a Catalunya. Alguns anys fins i tot en reben més que durant l’etapa autonòmica de CiU i del tripartit. Si aquests governs pensaven que d’aquesta manera aquests grans grups de comunicació tractarien amb amor l’independentisme ja s’ha comprovat que no era així. Al contrari, han cobrat milions d’euros per promocionar la llengua catalana i han acabat promocionant la llengua castellana.

La Vanguardia ho explica sense cap casta de vergonya, el seu objectiu ha estat liderar les visites en la versió digital en castellà a tot l’estat. Fa uns dies va publicar “La Vanguardia, líder absoluto de la prensa digital el mes de elecciones”, en castellà, lògicament.

Per aconseguir-ho fan “trampes” per perjudicar les lectures en català, ja que amaguen la versió en llengua catalana, i es pot demostrar. Si fas la cerca en castellà, la notícia la trobes en obert i si la fas en català, l’enllaç et duu a la versió escrita en català, que és de pagament.

Una insultant maniobra per evitar que els lectors no llegeixin en català les notícies. De fet, la versió del Twitter de La Vanguardia en català està aturada des de l’any 2019 com mostra una captura de pantalla. Segons diuen ells mateixos, a Catalunya tenen més de tres milions de visites en castellà; no poden permetre que molts d’aquests lectors ho facin en català.

Fins i tot, moltes vegades els responsables de comunicació del govern i de les conselleries publiquen els enllaços de les entrevistes als seus consellers en castellà, ja que no troben la versió en català. Darrerament, la versió web en català que la tenen amagada publica algunes notícies en obert per evitar el ridícul d’alguns responsables de comunicació que promocionaven els enllaços en castellà per no trobar-los en català.

Com a mostra d’aquestes incongruències ha estat la darrera subvenció atorgada al Grup Godó, 450.000 € per un projecte anomenat “La Vanguardia, proyecto de futuro” que acabarem veient com acaba promocionant les versions en castellà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Macià, fa 11 mesos
Anthony = Guapi

Canvia el nom però la catalanofòbia (mallorquinofòbia) és la mateixa de sempre: una malatia incurable.
Valoració:6menosmas
Per Egggpaña, fa 11 mesos
@Tomeu la mentida la dius tu, jo vaig a cercar ses netas i per tot xerran castellà dins el recinte i al pati.
No vulguis emblanquinar.
Valoració:13menosmas
Per Tomeu, fa 11 mesos
@Egggpaña El que dius es mentida. Pentura tu si ho vas viure. Fer de la teva experiència una conclusió global es erroni. I tant de que te queixes de la represió al català en el franquisme, que me dius de la represió d'ara al castellà a les escoles? Podem treure sa mateixa conclusió que tu si se troba algún cas? Lo mateix que sugerir que els comentaris fet aquí no tenen valor si no estan escrits en català.
Valoració:-9menosmas
Per Egggpaña, fa 11 mesos
"Todos nos respectamos"?? per favor no diguis mentides.
En cap moment he dit que no llegeix ni escolt castellà, mentida.
"Franco no inventó el castellano" no però la repressió sí sobre les escolas.I forta,Els mestres mallorquins no podian xerrar mallorquí, els alumnes tampoc dins tot el recinte.
No escampis més mentides p.f.
Valoració:15menosmas
Per Anthony, fa 11 mesos
Egggpaña.-
Ganas de contestarle, más bien pocas.
Para empezar Vd. ya me está insultando. Yo no le he llamado, ni lo haré, maleducat.
Cierto que el diario emplea la lengua catalana, pero el único que puede censurar mis escritos es el Sr. Tomeu Martí y de momento no lo ha hecho. Demuestra más seny.
U.H. es un diario que emplea el castellano, y muchos de sus lectores mandan escritos en catalán y nadie se rasga las vestiduras. Todos nos respetamos como debe ser. Y sin insultos, por supuesto.
Me parece muy bien que Vd. nunca escribirá en castellano. No obstante cerrar las puertas a los idiomas, es encerrarse en si mismo sin ver más allá de nuestra nariz. Me da pena. No puede leer ni escuchar nada en el idioma que tanta odia. Si todavía andamos con el franquismo, no hemos aprendido nada. Para algunos el tiempo no ha pasado. Franco no inventó el castellano.
Bon día y gracias
Valoració:-8menosmas
Per Anthony, fa 11 mesos
No puedo contestarle porque desconozco el tema. Si tiene pruebas concluyentes le aconsejo que lo ponga en manos de la justicia.
Le ruego, use su propio seudónimo y deje al mío tranquilo. De entrada demuestra que de imaginación no anda sobrado. Gracias.
Valoració:-7menosmas
Per @Anthony, fa 11 mesos
Els doblers que la FAES fa circular per a corrompre i lluitar amb les clavegueres de l'estat també són d'origen públic O són de fons reservats?
Valoració:12menosmas
Per Egggpaña, fa 11 mesos
Míster Anthony, això és un diari en català, vostè ve aquí a escriure castellà per emprenyar, és un maleducat per molt fi que escrigui.
I blanc sobre negre ho fan els diaris del "movimiento"actual, la Razon,el Mundo ABC, la Vanguardia O El Periódico i una sèrie de cadenas de TV. que fan oi i vomitere la manipulació que tenen sobre tot lo català. ! Fora faxisme !
Jo mai escriuré en castellà, perquè jo vaig rebre la repressió franquista en la meva època d'estudiant.Sé el que dig
Valoració:16menosmas
Per Anthony, fa 11 mesos
Supongo que Vd. escribe España, de esta guisa Egggpaña.
Precisamente el "Baleares" actual es descendiente directísimo de lo que Vd. llama "prensa del movimiento". Y en cuanto a Ultima Hora, ha tenido muchos años para "normalizarse", ¿Por qué no lo ha hecho?. No es necesario ser un lince de nada para responder. Y quien habla de U.H, puede decir lo mismo del Diario de Mallorca.
Y termino. Escriba en castellano o catalán, me es indiferente, pero hágalo con estructuras aceptables y no utilizando chorradas que ponen blanco sobre negro su intelecto. Bon día.
Valoració:-9menosmas
Per Ramon Ferré, fa 11 mesos
Compte amb el parany de nomenar VOX, en primer lloc per no fer-li publicitat, en segon i més important, perquè el que els interessa és que ens descentrem quan tots són gairebé el mateix amb diferents esquelles. O Sumar-Podemos ha respectat i defensat el dret a decidir del Principat al 2017? No. Punt. Hi ha una dita que diu que si a una taula de 10 persones s'hi asseu un nazi, és una taula amb 11 nazis. No hi ha més.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente