cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
19°

Una sentència supremacista al Nord

La llarguíssima llista de la persecució criminal de la llengua catalana per part dels Estats espanyol i francès, ja té una nova fita: aquest passat 9 de maig, el Tribunal Administratiu de Montpeller va acordar prohibir l’ús del català als plens municipals dels ajuntaments de la Catalunya Nord.

Concretament, els ajuntaments d’Elna, els Banys i Palaldà, Portvendres, Tarerac i Sant Andreu de Sureda havien modificat el reglament municipal per a permetre l’ús del català als plens. No obstant això, el Tribunal argumenta que aquesta modificació és anticonstitucional perquè vulnera «la primacia de la llengua francesa».

«La primacia de la llengua francesa és posada en qüestió pel reglament intern quan preveu que l'expressió dels consellers municipals té lloc primer en català, amb una traducció posterior al francès», argumenta el Tribunal. Se vos acudeix un exemple millor del que és supremacisme?

El Tribunal supremacista francès defensa exactament el mateix que els espanyols, només que en aquest cas, no ho disfressa amb arguments de suposada discriminació de la seva llengua, sinó que directament en defensa la «primacia».

La sentència del Tribunal supremacista francès és una nova agressió contra la nostra llengua, la llengua catalana, que compartim amb els germans de la Catalunya Nord.

L'agressió és al conjunt de persones, al Grup Objectivament Identificable, de persones catalanoparlants.

Que l'agressió sigui en l'àmbit de l'Estat francès no lleva que ens afecti a tots els catalanoparlants. L'agressió és a tots nosaltres i l'hem de respondre també des de Mallorca i des de les Balears.

Des d'aquí expressam la nostra solidaritat amb els nostres germans del Nord i cal que ens mobilitzem per mostrar el rebuig a l'agressió i la nostra solidaritat i germanor amb els catalans del Nord.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Descolonitzam-nos, fa 12 mesos
Descolonitzar la ment també és deixar de parlar la llengua de Castella i xerrar amb tothom, sempre i a tot arreu en català!
Valoració:4menosmas
Per Antifa, fa 12 mesos
Hombre, Tomeu… Que un tipo como tú se atreva a hablar de “supremacismo” da risa y vergüenza ajena….
Un poquito de decoro, por favor.
Valoració:-2menosmas
Per antifa (el ver), fa 12 mesos
El més semblant a un fatxa ñordo és un fatxa français.
Arruix !
Salut i independència !
Valoració:0menosmas
Per Emigrante, fa 12 mesos
" ...la persecució criminal de la llengua catalana per part dels Estats espanyol"

Victimizarse, siempre.

Valoració:1menosmas
Per A tot Catalunya, en català!, fa 12 mesos
Des d'un punt de vista nacional, entre la nació francesa i la nació catalana hi ha una altra nació ocupada: Occitània. Des d'un punt de vista estatal, hi ha els territoris administrats per la República francesa, entre els quals hi ha una part de Catalunya.
Valoració:2menosmas
Per jaume, fa 12 mesos
És obvi que l'Estat francès és centralista i per tant no es pot permetre el luxe de donar vida a llengües que no siguin el francès, i ho és també que Macrón no necessita els vots d'aquestes regions, per a la seva supervivència política
Valoració:11menosmas
Per Mes o menys, fa 12 mesos
La Catalunya Nord es França, i l'idioma oficial és el francés
Valoració:-5menosmas
Per Pujolone, fa 12 mesos
Simplement atorga la primacia oficial de l'Estat al francès, dicta que els tràmits es facin en francès i si els plau, també en català, però primer i sempre en francès. A Catalunya, NOMÉS en català. Ja veu... qui destrueix
Valoració:0menosmas
Per oh, fa 12 mesos
Probemos con los italianos de Cerdeña, en el Alguer, a ver si traga la Meloni
Valoració:1menosmas
Per Catalunya sencera, fa 12 mesos
Efectivament, els catalans del Nord, la resta de catalans continentals i els catalans insulars som compatriotes de l'única nació catalana, la Pàtria que va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente