cielo claro
  • Màx: 21.74°
  • Mín: 13.54°
21°

Només s’ha d’estirar del cable

Avui no volia fer allò de dir-vos que dissabte serem a Cas Retratista fent bauxa, festa amb menjar, beure, assafatos i sonadors. No vos ho diré. Ni vos explicaré que havia decidit contar la segona part de com ens barallam amb els avisos, les notificacions, els comunicats i els certificats digitals, ni com em responen amb cartes en paper als correus electrònics. Millor vos cont que no fa poc vàrem anar en avió. Res de l’altre món excepte perquè quan tornàvem, per la megafonia, ens desitjaven unes bones vacances i ens recomanaven menjar ensaïmades. Entenc d’on ve aqueixa idea, però em fa gràcia (relativament) perquè no és la primera vegada que passa això d’ignorar la nostra existència. Uns anys abans de la pandèmia, un concurs regalava unes vacances pagades, viatge inclòs, a… redoble de tamborino… sí, a Mallorca. Irònic, paradoxal, o una broma d’aquelles (com quan has tu de recordar que t’han de pintar als bitllets, descobreixes que els bitlles d’un mateix trajecte per venir són més barats que els d’anar).

Crec que és la mateixa sensació de quan vols anar a un concert d’un grup, però ve a tocar a l’agost, quan fas més feina. O quan el nostre règim especial no està a la llista de la web del Gobierno. Igual que en seleccionar català, però veus que tot segueix en español o mal traduït per una màquina. I mira que tenim part d’aquesta feina la podríem fer aquí i que a més tenim la mar per enmig i seria «només estirar d’un cable». Probablement falta una peça que ha d’arribar d’Alemanya. La famosa peça alemanya que no sabem on encaixa.

Bé, ara vos he de deixar que he rebut un avís d’una notificació (sinònims a ca nostra), però no veig on ha d’arribar. Supòs que per colom missatger. Mem, obriré la finestra i posaré unes galletes (vendrà un colom o el Pare Noël?). Quina calor, no? Ahir era hivern i mirau, avui mos torram.

Aman Nòlem (ell/això)

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sant Honorat, fa 12 mesos
Melonio, tots aquests mallorquinos que s'expressen en castillano, són molt més forasteros que no tu, pots estar ben tranquil.
Si totes ses llengües d'aquest Estat es respectàssin mútuament....no hi hauria ni forasters ni odi ni mals vicis ni "a por ellos" ni punyetes. En realitat, si els humans es respectàssin mútuament.....en fi.....
Sommiem....és clar que sí.
Valoració:2menosmas
Per Melonio, fa 12 mesos
Fácil.
Soy forastero por venir de las tierras profundas de la extrema más dura como ya he dicho.
Pero como no quiero que se me desprecie llamándome "aquests puta forater des coions" estoy estudiando per poder ser un des nostros.
Heu mombrens ara?
Valoració:0menosmas
Per Lluís, fa 12 mesos
"Melonio", primer te defineixes com a "forastero" i després no vols que te diguin "foraster". Com quedam?
Valoració:0menosmas
Per melonio, fa dervers d'un any
Aman.- Tercera persona del plural del verbo amar.
Por ejemplo: "Pepito y Pepita se AMAN profundamente". Ocurre, de tarde en tarde, que el tal Pepito, en justa correspondencia, le "coloca" unas protuberancias occipitales externas con tendencia frontal que ni el mejor de los "pabloromero".
O sea, que diría Umbral.
Valoració:-1menosmas
Per Melonio, fa dervers d'un any
Sabes que pasa Luis, que yo soy un forastero que vino de las tierras profundas de la extrema más dura en busca de trabajo a Mallorca ya que en mi tierra natal nos moríamos de hambre. Y para integrarme y que no me llamen foraster, voy en mis ratos libres, haciendo prácticas de catalán, en algunos lugares conocido como "cullons noi". Si hay fartas de ortographia no lo tomes a mal. Todo lo contrario. Agradezco tu sabias lecciones.
Evidentement: Vas bé.
Post scriptum
Crec que vaig millorant a marxes forçades.
Moltes gracis.
Valoració:0menosmas
Per Aman Nòlem, fa dervers d'un any
No. :) Hagués estat massa fàcil. Aman ve d'un lloc que és difícil d'encertar.
Valoració:2menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any
"Melonio", altres dos descobriments per tu:
1. "descobriments" no són "descubriments" ni "desubriments".
2. "estan" no du accent.

"Aman Nòlem", si "Nòlem" vol dir "Melón", "Aman" deu voler dir "Nama". Vaig bé o no?
Valoració:2menosmas
Per melonio, fa dervers d'un any
I sense mirall.
Fots uns desubriments que no están a l'abast de tothom.
Valoració:-5menosmas
Per Aman Nòlem, fa dervers d'un any
Melón: topònim gallec d'un dels dos municipis que pertanyen a Ribeiro
Valoració:3menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any
Sa paraula "nòlem" reflectida en un mirall se converteix en "melón"!
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente