muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

La força de la nostra cultura popular

Aquests dies (i nits) podem comprovar no només les ganes de festa i de celebració acumulades pels mallorquins i mallorquines, sinó que també hem pogut calibrar la força creixent i la immensa capacitat integradora que té la nostra cultura tradicional i d'arrel. La cultura popular mallorquina té una capacitat grandiosa d'atracció per al jovent, cosa que la dota de gran potencial de present i de futur.

Les celebracions de les festes d'aquest mes de gener, amb gloses, dimonis, santantonis, ximbombades, xeremies, foguerons, ballades, correfocs, colles festives, cossiers... a les que cal afegir, encara, les tradicions estrictament locals i l'excel·lent tasca feta per les confraries i colles de Palma (una plaça més 'dura' que qualsevol altre municipi), demostren fins a quin punt la cultura popular pot funcionar com a element d'integració i de cohesió social.

L'excel·lent salut de la nostra cultura popular, a vegades revisada, revisitada o reinventada, és una magnífica notícia.

Una força i vitalitat que convida a estimar i abraçar la nostra cultura sense complexos, com ho han fet aquests dies milers i milers de joves de Manacor, sa Pobla, Muro, Algaida, Artà, Pollença, Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera... i Palma.

Una cultura viva com les gloses i cançons amb sons del passat i lletres ben vives i actuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.