algo de nubes
  • Màx: 16.64°
  • Mín: 7.61°
16°

En marxa els preparatius de la manifestació de la Diada de Mallorca

El proper 30 de desembre es farà la tradicional manifestació amb motiu de la Diada de Mallorca que s'escau el 31 de desembre. Enguany també hi haurà dos blocs, el de la Comissió Unitària 31D i el de l'Esquerra Independentista, per bé que hi haurà alguna iniciativa conjunta de tots els convocants.

La reivindicació del lliure retorn a Mallorca de l'artista exiliat, Josep Miquel Arenas, Valtònyc, tendrà un pes molt important.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arg, fa dervers d'un any
1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)
Valoració:3menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Res a celebrar.
Arruix colonialisme pancatalanista de sa nostra terra
Valoració:-5menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
No passeu pena ñordos, ens fareu feliços si no veniu.Nosaltres tampoc celebrarem res per el 12 de Octubre, suposo que erau tots a Madriz i vàreu quedar farts de "amor patrio" ja està bé.
El que no entenc és que en lo buid que està quedant el gran Regne no anau a omplir-lo, sou uns fills molt desagraïts.!Visca la terra! visca la llengua! i visca els països catalans! Ho celebrarem i dóna'm amor i suport a la terra i les sevas tradicions.
Valoració:6menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
Aquí es nota qui té les arrels posades en la terra, disposats a celebrar una fita històrica de primera magnitud. A una altra costat hi ha els forasters i renegats que se´ls nota la poca devoció per la terra que trepitgen, i que un dia el donà el seu pa de cada dia. Per això són uns desagraïts i uns sense pàtria que no ho poden celebrar una Diada com la del 31 de desembre !
Que la seva mala bava no els enverini més del compte, i els siga lleu !
Valoració:6menosmas
Per kris, fa dervers d'un any
Res a celebrar🤬
Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente