algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

El plom contra la ploma

El feixisme sempre ha estat molt més del plom que de la ploma. Plom per assassinar i terra per soterrar l'assassinat, la violació, la tortura, com si volguessin amagar, com si es pogués fer oblidar la seva pròpia vergonya, com si no la duguessin escrita per sempre a les seves cares.

Analfabets que deixen escrita la seva maldat, la seva rancúnia i la seva ràbia amb tinta de sang... amb bales de plom i odi. El plom contra la ploma.

Però de sobte, la ploma, símbol de les idees que no poden ser assassinades, sorgeix. Ploma de fusta i de somnis encara per escriure.

Sobtadament la ploma de fusta i desig, rebrota i floreix un futur, arrelat en la memòria, de justícia social, feminisme i Llibertat.

I l'Aurora sorgeix. L'Aurora, presagi de llum, sempre retorna, per molt fosca que sigui la nit que l'ha precedit.

Volgueren matar la ploma amb el plom. Volgueren enterrar les idees i l'Aurora, però ignorants com eren, no sabien que l'Aurora i la ploma eren llavor...

Llavor de dignitat. Brots de Justícia. Aurora de Llibertat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa dervers d'un any
Revisau el nombre de morts a la Unió Soviètica. Aquests que eren feixistes de plom o democrates de ploma?
Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
@Xusma fatxa

La Mola, Mahon, agosto del 36.
Chusma roja.

Por cierto, creo que el cuerpo de Hercelia Solá Cuschieri, va a ser un poco más complicado de encontrar.

Valoració:-6menosmas
Per Xusma fatxa, fa dervers d'un any
Jo te puc dir el que feia als pobles de Mallorca la Falange Tradicional Española, de dia rapavan dones els pintaven és cap en mercromina i els donaven a beure un litro d'oli de ricino i a entrada de fosca anaven treguent gent per la força de ses cases els feien pujar al camió, i el dia següent aparexían morts a trets per sa carretera. Aplicaven el que anomenaven la llei de fugas," els hi deian te'n pots anar, i quan era a 20 MTS.li disparaven" ! Ha intentat fugir !
Valoració:16menosmas
Per plomas maldites, fa dervers d'un any
Hi ha plomas que son pitjors que moltes balas. Sense voler dir que ses balas son bonas.
Plomas carregades d'odi i mala llet. i que sempre diven lo mateix.
Cercant cercant les trobareu..
Valoració:10menosmas
Per cheka, fa dervers d'un any
Tristemente, los hay que todavía creen que hay fusilamientos de primera y de segunda. Unos deben ser continuamente aireados y homenajeados; otros callados y enterrados. Y nunca mejor dicho.
Fusilamientos, de ninguna categoría. A ver si lo entiendes Miró. Entre otros.
Por cierto: ¿Alguien me puede informar que significa la palabra cheka o checa?
Valoració:-5menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Sembla ser que quan afusellaren en Federico García Lorca (es cos del qual crec que encara no ha set localitzat) algú, feixista per descomptat, digué que amb sa ploma havia fet més mal que altres amb ses bales
Valoració:16menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Madera?.
Yo creo que parece de baquelita, jaspeada.
O celuloide.
Posiblemente una Waterman’s.



Valoració:-6menosmas
Per ANGEL JOAQUIN TENA FERNANDEZ, fa dervers d'un any
Els feixistes són uns covards sistemàtics. Només són valents per actuar en grups amb premeditació i nocturnitat, i sota la protecció de la policía i justícia fascista. Individualment quan actuen no donen la cara i s'amaguen o surten corrent, com en el cas de les agressions al MHP Puigdemont o altres demòcrates. A part el seu tarannà es, o ser ignorants o paràsits del sistema fascista espanyol.
Valoració:13menosmas
Per Balutxo, fa dervers d'un any
A l'homenatge que es va fer fa moltíssims d'anys a Porreres, lloc on es pensava que havien afusellat a n'Aurora i les seves companyes, Antoni Serra va dir: "La història, més prest o més tard, imposa el rigor de la veritat". N'hi ha que no ho creuen o no ho volen creure, però sol ser així. Aurora Picornell, ni que sigui post mortem, ens ho certifica.
Valoració:21menosmas
Per Àngel Joaquín Tena Fernández, fa dervers d'un any
Els feixistes són uns covards sistemàtics, quan actuen sempre o fan en grups i amb ús de la violència i protecció policia i jurídica.Individualment si actuen no dónen la cara i surten corrent, com en el cas d'agressions a Puigdemont i altres demòcrates.
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente