cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.31°

Julian Assange no ha de ser empresonat ni extradit, ha de ser posat en llibertat immediatament

«L'extradició de Julian Assange seria devastadora per a la llibertat de premsa i per a la ciutadania, que té dret a saber el que estan fent els governs en el seu nom», ha declarat Amnistia Internacional.

Ara que el Regne Unit pretén extradir Assange als EUA, és necessari recordar que publicar informació d'interès públic és una pedra angular de la llibertat de premsa. L'extradició de Julian Assange perquè s'enfronti a acusacions d'espionatge per publicar informació classificada establiria un precedent perillós i posaria en risc els professionals del periodisme de tot el món.

L'extradició als Estats Units posaria Julian Assange en risc de patir violacions greus de drets humans i unes garanties diplomàtiques poc fiables no poden protegir-lo d'aquests abusos.

Si el govern del Regne Unit permet que un altre país exerceixi la jurisdicció penal extraterritorial per jutjar una persona que publica material des del Regne Unit, altres governs podrien recórrer al mateix mecanisme legal per empresonar periodistes i silenciar la premsa més enllà de les fronteres del seu propi Estat.

Davant l'evident caràcter polític del cas i les seves greus implicacions per a la llibertat d'expressió, el Regne Unit hauria de posar immediatament en llibertat Julian Assange.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per cansat, fa dervers d'un any
Llibertat de prensa.
Precisament tu, que no publiques al teu racó els comentars que no t'agraden. Estic cansat de comprovar-ho.
Valoració:3menosmas
Per Mallorquí, fa dervers d'un any
Te viene muy grande el personaje. Céntrate.
Valoració:-3menosmas
Per Sili Arguimbau, fa dervers d'un any
Hi estic completament d'acord. Amb adverbi inclòs.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente