algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Les raons de la històrica victòria del Sinn Féin

El Sinn Féin, la històrica formació política republicana, ha guanyat les eleccions a Irlanda del Nord. S'ha imposat als partits unionistes britànics, amb un 29% dels vots i 27 escons dels 90 en joc.

La formació favorable a la reunificació d'Irlanda ha guanyat les eleccions a Irlanda del Nord per primera vegada en 101 anys i, per tant, li correspon liderar el govern d'aquella regió.

El Sinn Féin no havia guanyat mai la majoria a l'Assemblea de Stormont des de la divisió d'Irlanda el 1921, la seva és, per tant, una victòria històrica que obri la porta a celebrar un referèndum de reunificació, sobretot si el mateix partit també guanya les eleccions de la República d'Irlanda del 2025.

Aquests dies podem llegir o escoltar diverses anàlisis sobre els factors que han conduït a la victòria del partit republicà. La seva fermesa i compromís amb la reunificació d'Irlanda; la seva aposta granítica per la pau; el seu discurs a favor de la justícia social; i fins i tot, el seu lideratge femení, segur que en són explicacions prou fonamentades.

Però cal tenir en compte un factor que, ben segur, ha pesat i molt en la victòria dels republicans: el canvi demogràfic que s'ha produït a Irlanda del Nord. Des de fa una vintena d'anys els catòlics han esdevingut majoria social. I ara són, també, majoria electoral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fitant, fa dervers d'un any
Els independentistes catalans estam a favor de la reunificació de tota la nació catalana de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i a favor de la independència respecte del Regne d'Espanya i de la República fracesa.
I som solidaris amb les lluites per la reunificació i independència d'Euskal Herria i d'Irlanda.
Valoració:0menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any
Alabas la presunta reunificación de Irlanda, pero en cambio que vengan cuatro iluminados a desmembrar España, presuntamente, ya te va bien.
Servidor, se lo haría mirar por un especialista.
Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Evidentemente.
Porque hace 40 años no había ni un católico en Irlanda.
Y jamás una mujer gobernó en todo UK.
Amén de que nadie buscó jamás la paz y todos los candidatos anteriores prometían la injusticia social en sus mítines.
Gran análisis.
Impepinable.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente