algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

L'única lluita que es perd...

Aquest dimarts s'ha aprovat en el Parlament de les Illes Balears la primera Llei d'Educació de les Balears, una llei que té la pretensió de ser el marc de l'Educació del present i del futur.

L'aprovació de la nova llei d'Educació ens suggereix diverses reflexions i recordatoris.

En primer lloc, cal lamentar que no s'hagi pogut sumar un major consens, no només en els aspectes lingüístics del text, sinó en molts altres camps en els quals s'hagués hagut d'escoltar més els sindicats.

Hem de celebrar la victòria dels moviments socials i sindicats, els que han protestat de manera més pública i evident i els que han treballat de manera més silenciosa. Una victòria positiva per a tota la societat perquè ha aconseguit la rectificació de darrera hora dels impulsors de la llei i que significa que la llei obre la porta a un xoc de llengües, com sí que ho feia abans de la rectificació.

És també un bon moment per recordar que el moviment per la Llengua, la Cultura i el País està, legítimament, a favor de la plena i total recuperació de la llengua catalana en tots els àmbits i per descomptat en l'àmbit de l'Educació, en el qual és absolutament crucial que el català sigui la llengua vehicular. Però és evident, tot i que no resulta mai sobrer recordar-ho i insistir-hi, no està en contra de cap llengua. De cap.

I tot plegat, ens duu a recordar aquella màxima que diu que «L'única lluita que es perd, és la que s'abandona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 2 anys
Quan s’admet que puguin ocupar un lloc de feina de cara a la gent en general, persones incompetents en una de les llengües oficials, s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que. ... ... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.
Valoració:5menosmas
Per Anthony, fa mes de 2 anys
Si. Pero a veces es mejor abandonar que seguir luchando. O dicho de otra manera. A veces una retirada a tiempo, es una victoria.
Nadie está en contra de que a las nuevas generaciones se les enseñe la lengua catalana. Si bien, por obra y gracia de los que "saben mucho" (Digámoslo así), las peculiaridades isleñas pasarán al baúl de los recuerdos. Basta ver a determinados rostros parlantes de la TV pública balear. Pese a lo que se dice, y a la desmedida invasión castellana, la lengua catalana, no esta en peligroso de extinción. Mentira interesada.
Se dará la circunstancia, que la lengua nacional de España, queda marginada en una parte del territorio nacional ¿Es eso lo queréis?.
Mi padre, por edad fue educado en las escuelas franquistas. Jamás se le enseñó a escribir en mallorquín. Lo tuvo que aprender "motu proprio". Vuelvo a repetir ¿es eso lo que queréis?.
Pobres niños, el odio de algunos lo pagarán durante muchos años.
Si has conseguido tus anhelos, enhorabuena.
Gracias.
Valoració:-8menosmas
Per Costafreda, fa mes de 2 anys
També s´ha demostrat que la unió fa la força.
El català segueix endavant per més que a molts els faci ràbia. Bé !
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente