algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Ferma contra el feixisme

Aquest diumenge al barri de Sant Antoni de Barcelona s'ha fet un acte de suport a la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, organitzat per la campanya 'Ferma contra el Feixisme'. Hi hauria volgut ser per participar-hi, però la situació pandèmica que vivim m'ho ha fet impossible.

El Tribunal Suprem espanyol ha ordenat l'obertura de judici oral contra Eulàlia Reguant per un delicte de desobediència per haver-se negat a respondre, durant l'anomenat 'judici del procés', a l'acusació particular del partit feixista Vox. La Fiscalia, en el seu escrit d'acusació, demana sis mesos de presó i inhabilitació per a Reguant per un delicte de «desobediència greu».

Els fets es remunten al 27 de febrer de 2019 quan Reguant va ser citada a declarar a l'anomenat com a testimoni per part de la defensa de l’encausat Jordi Cuixart. En el moment de declarar es va negar a respondre les preguntes dels feixistes de Vox.

Reguant va al·legar objecció de consciència davant les preguntes que provenien d’un «partit masclista i xenòfob». El jutge Manuel Marchena va expulsar-la directament de la sala.

En realitat, de tot el que va passar en aquell judici-farsa, la negativa de Reguant a contestar preguntes de feixistes no va ser, ni de bon tros, el més anòmal.

Molt més ho és que una formació com Vox, que fomenta la violència i l’odi, pugui exercir d’acusació en un judici polític. I la pròpia celebració d'un judici per motius estrictament polítics, ho és encara més.

La suposada democràcia espanyola no ha après res de la història. Els aparells de l'Estat es mostren condescendents i protectors (quan no directament còmplices) amb els feixistes i, en canvi, persegueixen i criminalitzen els antifeixistes.

Continuen sembrant vents...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

Le va salir cara la chulería a la reguant…



😂

Valoració:2menosmas
Per Còmplices, fa mes de 2 anys

El govern de Sanchez, còmplices.

Valoració:2menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

Todos tenemos la obligación de declarar ante cualquiera de las partes que así lo solicitan en un proceso judicial.
El problema surge cuando creemos que somos seres de luz, con la prerrogativa de pasarnos por el escroto las normas que nos rigen a todos.
Siempre puedes cogerte un taxi a Waterloo o apoquinar un par de miles de multa.
Ur choice.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente