algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.71°
17°

Djokovic, els jutges i els polítics

De l'enrenou provocat pel tenista serbi Novak Djokovic i Federació de Tenis, organitzadora de l'Open d'Austràlia i del xoc d'interessos i arguments entre l'esportista i el Govern australià, se'n deriven debats molt interessants.

El Govern australià mantenia detingut, des de dijous passat, el tenista a Melbourne després de revocar-li el visat, ja que no ha pogut acreditar que estigui vacunat contra la Covid-19.

Des que va esclatar la pandèmia, s'ha accentuat el debat, que ja venia de molt abans, sobre fins on podem retallar la llibertat per garantir la seguretat.

El debat és transcendental i cal abordar-lo des de molts punts de vista i amb una profunditat i abast que no gaudim en aquest modest racó.

Hi ha, però, un detall del cas Djokovic a Austràlia que ens ha cridat l'atenció.

Un jutge australià ha decidit, aquest dilluns, deixar en llibertat el tenista i, per tant, després de guanyar la batalla judicial, el serbi és més a prop de disputar l'Open d'Austràlia, que comença la setmana vinent.

Però la darrera paraula no la té el jutge. El Govern australià, concretament el ministeri d'Immigració, podria acabar cancel·lant el visat de Djokovic.

Des de la nostra visió de súbdits (a la força) d'un Regne en qual els jutges acaben decidint sobre qüestions polítiques, o sobre aspectes pedagògics o sobre mesures sanitàries, no deixa de resultar ben interessant i positiu que qui tengui la darrera paraula sigui un polític i no un jutge.

Com a mínim mentre els polítics siguin elegibles per la ciutadania i els jutges, no.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 2 anys
Segur que preferim estar en mans dels polítics abans de en mans de jutges?

Pot ser davant un jutge pots intentar fer valer els teus drets i la llei mateixa... sense oblidar que les lleis han de estar o haurien d'estar a favor del benestar de les persones i són canviables per altres més adequades al temps que l'actualitat faci necessari canviar.

Davant un polític que fas valer, la teva capacitat verbal?
Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa mes de 2 anys
La fi no sempre justifica els mitjans!!

Quina por passar d'un MÓN ON TENIM DRETS just per esser persones i d'un ESTAT DE DRET on tenim drets just per esser ciutadans... a una nova situació on, mitjançant raons de salut, som a un MÓN/ ESTAT D'OBLIGACIONS!!

Un MÓN/ ESTAT D'OBLIGACIONS on veiem limitats els nostres drets, de tal manera que només podem romandre a un bar -cas espanyol- o entrar a un autobús -cas italià- si primer demostrem que complim les obligacions que ens imposen, en el pitjor dels casos mitjançant un PASSAPORT COVID, que informa de la nostra ubicació i identitat.

En el cas australià només pots accedir al país si primer demostres estar vaccinat. No val si aleges que tens el domini sobre el teu propi cos, o ets una persona objectora de consciència de l'obligació de permetre que te vaccinin, perquè aquesta vaccina no ve acompanyada d'una recepta metge, perceptiva a gairebé qualsevol medicament i altri sense-sentits!

No seria estrany que l'obligació de l'estat Australià de vacunar-te sí o sí arribés fins al punt de que si no ho fas et facin fora del país!

Fins a quina limitació de drets han d'arribar perquè algunes persones vegin el perill d'acceptar obligacions tan personals per mantenir els drets més principals?

Tanta sort que hi ha persones com Novak Djokovic que, encara que els vulguin fer callar, dir que són poques, o ficar-les totes dins el sac de ANTIVACCINES IRRESPONSABLES I ANTISOCIALS, posen per davant els seus drets i el seu raonament als problemes que per fer-los valer els pot causar a la seva carrera professional.

Per sort l'obligació de mostrar el PASSAPORT COVID ha acabat però alguns seguirem ben vius a que el tornin imposar.

El PASSAPORT COVID no ha demostrat ser eficaç. El Ministeri del Interior espanyol ha esmentat aquesta raó en el moment d'abandonar aquesta gran obligació que ens ha estat imposada durant gairebé tres mesos.

A partir d'ara alguns exigim el següent:
Imposar mai, fer feina per convèncer sempre!!

Els sona també per altres qüestions com el
Dret de Lliure Determinació dels Pobles?
Valoració:1menosmas
Per idò sí, fa mes de 2 anys

Si el govern australià permet que Djokovic romangui i es mogui com vulgui per dins el país per esser qui és, sense estar vacunat, farà parts i quarts amb les normes legals, com volen i poden fer els dictadors. És Austràlia una dictadura? No ho hem sentit dir mai. Potser per ignorància.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente