algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.34°
10°

Despesa militar i atacs contra el sobiranisme

Ja han vengut els reis. Han duit molts de regals i se n’han duit la mala llet, l’odi i la desesperació. Qualcú els ha enviat a casa dient que aquí hi havia una persona rancorosa que odiava altres persones que no li queien bé. Els reis han cercat i han cercat… fins i tot han mogut el llit i els comodins… ah… i el canterano i no han trobat ni un bri d’odi, ni de rancor. No hi havia rancúnia per enlloc. Llavors han pensat que havien d’anar a cercar a casa de la o de les persones que m’havien denunciat que elles serien les persones rancoroses, serien persones que tenien tant d’odi en el seu cos que tendrien dificultats per respirar, per inspirar, per viure. No saben què significa la frase: Viu i deixa viure! Només han après a defensar la seva llibertat… ah… llibertat per atacar els altres. Llibertat per imposar la seva voluntat, que massa vegades consisteix a aconseguir privar de la llibertat als altres. I així he arribat a la conclusió que havia de continuar escrivint notícies en què destaquin els atacs contra nosaltres, contra nosaltres… els catalans.

David Fernández ens informa a Vilaweb de la despesa militar de l’Estat espanyol i del govern del PSOE, que, per al 2022 puja a 22.796 milions d’euros anuals, més que en cap altre govern. Un 20% d’aquesta despesa té una finalitat militar. Resulta que tots els governs del PSOE tenen més despesa militar que els del PP. Aquesta és la conclusió d’un estudi fet pel “Centre Delàs d’Estudis per la Pau”. Però la major part d’aquesta despesa no prové del ministeri de Defensa espanyol, sinó que prové d’altres despeses i ministeris, igual com passa a Xina, Rússia i els EUA. Exactament són 22.795, 85 euros. La paradoxa malèvola és que no volen gastar 5 milions d’euros per doblar pel·lícules al català. Ja podeu argumentar el que vulgueu, aquesta és la qüestió.

Els atacs al model d’escola en català, mal anomenat model d’immersió lingüística, han arribat, com era d’esperar, a les Illes Balears (també hi va arribar Jaume I per dur-nos la catalanitat… i Felip V per llevar-nos-la). Sembla que envien una punta de llança, un pare, perquè reclami un 25% de castellà en l’educació de la seva filla, i després arriba una associació, com és “Hablamos espanyol” (ho tenen ben clar, és espanyol i no castellà) que dóna suport a aquell pare i la demana per a tots, tant si volen com si no volen. I la seva actuació es converteix en una croada. Personalment vos puc ben assegurar, que ja m’agradaria que a les escoles i instituts de les Illes Balears, s’hi usàs el català un 75%. Ho signo en aquest mateix moment. Aquesta gent no sap el que es pesca. L’únic que cerquen són recursos per a fer retrocedir el català, que va amb els frens de disc ben pitjats i li costa poder moure’s. Ja ho he dit altres vegades que crec això, aquesta associació està presidida per Gloria Lago. I la nina, els pares de la qual han fet la demanda assisteix a un institut de les Illes Balears. Aquí la paradoxa és que el castellà, anomenat pels associats espanyol, no té cap problema a les Illes, i que totes les accions que posin en marxa no els pot suposar gaire beneficis… però pot ser que els origini més d’un problema. Problema que s’hauran cercat solament ells. Espanya no pot continuar amb el tema de la persecució de la llengua catalana, com fa segles.

El president de la Generalitat valenciana ha aprofitat per fer un petit atac contra Espanya per poder despatxar-se a gust contra l’independentisme. Ha parlat de l’egoisme centralista, de la pèrdua de la serenitat i dels crits que es fan al Congrés o al govern, per dir que ja s’ha vist on duia l’independentisme, i on duu, em demanareu? Segons Ximo Puig, idò, l’independentisme no duu enlloc. Això ho ha dit en el seu discurs de Cap d’Any. Ha dedicat aquestes paraules al sobiranisme i al centralisme o unionisme. Ha demanat fugir de dogmes i extrems. El que passa és que no sap dir o desconeix quins són els que usen els dogmes i els extrems. Jo no vos ho diré. Vosaltres sou els qui ho sabeu! Aquest home s’entossudeix a creure que encara seran capaços de tenir una mirada plural i que seran capaços de veure que Espanya és un estat plurinacional. Aquesta seria l’única solució que podrien trobar però no la volen. Ni tan sols són capaços de creure en una Espanya plural, que és el mateix que no dir res. El president valencià cerca una Espanya justa que tracti bé les autonomies. Les rialles arriben a Papua Nova Guinea.

Com que el setembre de 2020 es va assaltar l’habitatge de Boye, l’advocat defensor de Carles Puigdemont, espai que teòricament estava vigilat per Securitas Direct, i que davant els reclams de l’advocat per aconseguir fotografies de l’assalt i proves per poder veure els culpables, l’empresa va respondre amb silenci absolut, davant aquesta situació l’advocat va sospitar que l’empresa no estigués relacionada amb les clavegueres de l’estat, perquè el que volen és trobar proves per dur-lo davant la justícia espanyola per poder condemnar-lo, ja que és l’advocat de Carles Puigdemont. El que ha passat ara per reviscolar aquest sentiment de Boye és que el dia 31 de desembre es varen presentar a casa seva dos treballadors de Securitas Direct perquè havia saltat l’alarma. L’advocat diu que és ben estrany, ja que no té cap alarma de Securitas. La seva sospita és que deu estar vigilat per les clavegueres de l’estat, que es troben aliades amb Securitas Direct. Per tant, molta atenció per part dels sobiranistes!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

@ergo Per lo que te cou, ho has entès molt bé, i a escriure ho he après tot sol, jo no he anat a escola de pago, ni he tengut mestres de català, gràcies a xulopijos com tú, ha quedat clar.
!Ah! per cert tots pareixeu fets en sa mateixa buina, fa temps que vos han vist el plomall.
I República Catalana per tots els catalans, fa temps que Ñ s'està podrint, descomponguent cada dia més aviat .Tota la podridura per tù i els teus sinonims

Valoració:2menosmas
Per ergo, fa mes de 2 anys

¿Os has après a escriure, si lo que tu fas és sa sana costum de plasmar a un paper lo que volem dir?
Un text mitjanament coherent i es teus burots, res tenen entre ells.
A jo sa cara me tornaría més vermella que una tomátiga. Tu ten fots, escardabuinas.
Per cert: Sa Republica, tota per tu. I bon profit.

Valoració:0menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

@ Per? Fem cas per el teu bé no mengis més buinas, si no ho creus que no son pilotas, ho pots demanar al Miquel Montoro si no te fias de jo.
Salut i bona alimentació, fem cas, és bó per tú.

Valoració:1menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

Perque jo fent se mili vaig anar a intendencia a carregar 22 sacas. de farina de blat de 80 kilos, i antes de tornar al cortè un "Señor" amb estrellas me va dir coneixes aquest carrer ? vaig dir que si, a un cap de cantó hi ha un forn, ni descarragau 12, ho varem fer, al cap de dos mesos me criden el de les estrellas i un brigada a on pertenexia jo.
Recordas el forn a on deixareu ses sacas de farina, vaig dir que sí, hi tornas i té donaran un paquet, jo tenia un 600 vell, me fan un "pase" i perteisc, en arribar de "caqui" l'amo me fa passar a l'obrador, trei un paquet embolicat en diaris, el desfà i comença a contar bitllets de mil pts. fins a 12 jo mirava estorat torna embolicar i me diu- no vaig de lios - d'acord?
sense volar-lo sebre, ho vaig sebre tot, vaig entregar es paquet, jo estava a sub-ajudentia, un orabaixa vaig entrar al despatx del brigada a cercar un poal de sabó en pols.Hi havia el de ses estrellas i ell que se repartian els bitllets, vaig sortir com un llamp.
Això és una Història de la puta mili.
Una República els faria perdre poder als corruptes.
Salut i República Catalana, Ñ té molt de corcó.

Valoració:1menosmas
Per ¿?, fa mes de 2 anys

I com heu saps escardabuinas?

Valoració:-2menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

Estimat Joan, me podrías explicar perquè sempre son els pporcs que diven ORELLUTS als altres?

Valoració:2menosmas
Per Un de's plà, fa mes de 2 anys

Benvolgut Joan, tens una tribu d'oradors per escrit, que diguis el que diguis el resultat sempre teva encontra, i és que aquests lletrats o lletruts sempre t'atacaran, perquè? Molt simple ets català, defenses el català i t'atreveixes a escriure i no ho fas en la " lengua del imperio " l'única que te valor al moòn, totes les altres no valen no serveixen, i aquest argument és imbatible segons aquests
fanàtics intelectuals que están en poder de la veritat, defensant "una EspaÑa gigante que sacó del yugo de la esclavitud" corrupte pel cuatre costats, que amb això sí son gegants i l'exèrcit no és l'excepció, i ho sé perque le vaix tocat d'aprop.

Valoració:2menosmas
Per Una dura realitat, fa mes de 2 anys

No hi ha pitjor cec que un que no hi vol veure, com tu.
Ja t´ho faràs pertagàs.

Valoració:-2menosmas
Per ergo, fa mes de 2 anys

Se me había quedado en el tintero.
Lo mismo que digo en relación a la industria de defensa, digo exactamente lo mismo en cuanto al turismo. ¿Qué pais la rechaza?. ¿Lo hace Francia?. ¿Lo hace Italia?. Etc. etc.
Cuando se es necio, es muy difícil salir de sus garras. Jamás escribiré la letra "Ñ" en mayúscula, cuando no toca, solo por el mero hecho de hacer befa. Mis carencias no llegan a ello.
Gracias.

Valoració:0menosmas
Per ergo, fa mes de 2 anys

España no "conrea" nada. España somos todos los que de verdad nos sentimos españoles. Yo no crio toros ni bailo flamenco.
O desmantelamos al ejército, o lo dotamos de los elementos necesarios. Otro que no se ha enterado que la industria de defensa crea puestos de trabajo, tecnología propia y exportaciones. ¿Acaso hay algún pais que haga lo contrario?. Todos se pirran por vender. Y si quieres te documento más a fondo.
Al final tampoco gustan los llamados, por el iluminado de más abajo, "negocis de turisme".
Cuando en España no había turismo, o era de solo unos cuantos, los nacionales, mallorquines incluidos, emigraban continuamente. Que aquí la gente llevaba pantalones con "tacos". O un abrigo, al que se le daban vueltas y vueltas, toda la vida. Que lo único que circulaba por las calles eran carros tirados por caballos. Y de ello no hace tantos años. Pregúntaselo a Lladonet que de eso, por edad, habrá visto mucho. Sobre odio y rencor, no le preguntes nada. No sabe. No contesta. Pero de su pluma jamás saldrá una sola palabra amable hacia el que no piensa como él.
No te enteras de nada.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente