nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Fins quan deixarem que les elèctriques se'n riguin de nosaltres?

Fa mesos que vivim pujades escandaloses del preu de l'energia elèctrica. Dia rere dia hem vist com es superava el rècord històric en el preu de la llum, que ha arribat a cotes que en altres temps i circumstàncies haurien desencadenat una revolució.

La continua escalada de preus genera un augment de la pobresa. El terror de la pobresa energètica ha provocat la misèria i la mort d'un número incalculat de gent. També provoca greus perjudicis a la majoria d'empreses productives i de serveis.

Les causes de l'encariment de l'energia són moltes i variades, però entre aquestes hi ha un sistema d'imposició de preus absolutament irracional i la complicitat corrupta entre el poder polític i l'elit extractiva espanyola que té la seva part més visible en les anomenades 'portes giratòries' entre governants i alts executius de les grans empreses elèctriques.

Però no és menys cert que tot això aquell proverbi àrab que ens recorda que la primera vegada que ens estafen és culpa de qui ens estafa, però la segona ja és culpa nostra.

I les elèctriques ja ens han estafat més de dos pics, així que la pregunta torna a ser, fins quan ho permetrem?

Cada vegada hi ha més alternatives a la dependència de les grans companyies elèctriques. Existeixen cooperatives de producció i consum d'energies renovables (com Som Energia); cada vegada és més assequible i accessible la possibilitat de disposar de sistemes de generació d'energies renovables.

I, per avui mateix, tenim el dret, i el deure de protestar.

Aquest divendres, 8 d’octubre, hi ha convocada una apagada elèctrica entre les 22.00 i les 22.30 per protestar contra l’augment recurrent del preu de la llum durant els darrers mesos.

Desconnectem-nos! Ni que sigui mitja hora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per segur, fa mes de 2 anys

Las "puertas giratorias" son un tema repugnante bajo mil conceptos.
Las eléctricas españolas, han demostrado no tener entrañas ni empatía hacia los más pobres y desfavorecidos. Pero te "olvidas" de argelinos, rusos, americanos, chinos etc. etc. Unos de una manera y otros de otra, son los verdaderos culpables.
Pero cuando se habla de crear un parque fotovoltaico en Son Bonet, todo es negativo
¿Desengancharte durante medias hora? Igual que escupir a la luna.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente