algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.84°
10°

El dia que Felip VI va abdicar

El 3 d'octubre de 2017 es va fer, arreu del Principat de Catalunya, una vaga general i una 'aturada de país' que varen tenir un gran impacte i no només varen assolir amb escreix l'objectiu d'aturar-ho tot, sinó que varen ser la demostració de la força que havia acumulat la ciutadania revoltada i l'evidència més clara que la majoria social expressada en el referèndum del primer d'octubre, controlava el territori. La qual cosa va fer entrar en pànic, no tan sols els poders de l'Estat espanyol, sinó el poder econòmic instal·lat a Catalunya.

Aquell dia, vaig participar en la immensa manifestació de Barcelona (n'hi va haver a totes les ciutats grans i mitjanes) on era latent i es podia sentir amb gran intensitat la força del poder popular.

En acabar la manifestació, ens varem acomiadar dels companys amb els quals havíem participat a la marxa tot fent broma sobre el discurs que havia de fer el rei espanyol Felip VI: «segur que anuncia la seva abdicació...»

Durant el camí de tornada a peu, vaig escoltar, a través de la ràdio, el discurs del Borbó, em vaig asseure a un banc de la Diagonal, per pair allò que estava sentint: era un discurs infame, d'una bel·ligerància anticatalana descomunal, propi d'un enemic declarat de tota aquella gent que ens acabàvem de manifestar. Però més que ofensiu, em va resultar reconfortant: el Borbó amb la seva estúpida retòrica agressiva i bel·licosa, en realitat, reafirmava tot el que havíem fet aquells dies i seguia les passes dels seus antecessors.

Aquell dia, el Borbó de torn, no va verbalitzar la seva abdicació, però vist en perspectiva, va abdicar completament de les funcions d'arbitratge d'un cap d'Estat.

Va exercir de cap, però no de cap d'Estat imparcial i no partidista, sinó de cap de files de la tropa d'ocupants assassins i torturadors que mantenen Catalunya sotmesa contra la voluntat dels seus ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 2 anys

En Felip VI, millor que abdicar, hauria de marxar i emportar-se'n amb ell la nefasta dinastia borbònica. Sembla que SM no serveix per a res més que per dividir, quant, suposadament, hauria de mitjançar i conciliar els discrepants. Ni tan sols és capaç de fer la seva feina d'acord amb la Constitució, un bon exemple n'és el segrest del Poder Judicial per part de PP amb el més ranci de la Judicatura, que ell ha ignorat i encara ignora, sent un greu problema d'incompliment constitucional que degrada tant la democràcia que fa empegueir. Per què no ha intervingut ara, amenaçador i apocaliptic, talment ho va fer amb Catalunya? Òbviament ara són els seus i, per això, el tron no es veu amenaçat, que és l'únic que, presumptament, el preocupa. Així de rigorós és ell en les seves funcions. Que no ens contin contes xinesos, tanmateix ja no se'ls empassola ningú. Sr. Martí, teniu tota la meva admiració i respecta. Desitjo que puguem continuar fruint d'aquests articles i que la llibertat d'expressió ens ho permeti. Gràcies per la vostra valentia en defensa de la llibertat. Estem amb vos.

Valoració:3menosmas
Per segur, fa mes de 2 anys

Él "abdicó" el tres de octubre. Vamos a ver cuando lo haces tú de todos tus cargos, presuntamente bien pagados.
Solo una persona cargada de odio, puede escupir tantos disparates. Largar en el "Baleares" es el único consuelo que tienes.
Una flor, per molt florida que estigui, no fa estiu. Ni estiu ni res.

Valoració:-6menosmas
Per Bono bono, fa mes de 2 anys

Booonoooo, s'en parlarà d'aquesta, se veu que és volcà de la Palma està treguent molta brutor, i sobre l'ex Cap d'Estat el Borbó (campexano) està ploguent molte m...... I sobre Margarita Robles també i sobre l'estat espanyol a cabassos, això son "Los papeles de Manglano" 60 kilos per any en metàl·lic per no deixar rastre.

Valoració:7menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 2 anys

Ànims Tomeu, per molts que siguen mai podran en nosaltres, les ideas i l'estimació a l'esperit català mai el tombaran avui present a l'Alguer.
Visca la República de le gran Catalunya lliure.

Valoració:6menosmas
Per Antònia Cabot, fa mes de 2 anys

Com m`ha agradat aquest article, Tomeu!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente