algo de nubes
  • Màx: 16.75°
  • Mín: 7.61°
16°

Article de rèplica a un comentarista anònim

Hem passat una setmana plena d’esdeveniments, cosa que faria que pogués fer uns quants articles o sintetitzar i tractar-los a un de sol, però faré el que no s’ha de fer, perquè ni la convenció és capaç de convèncer-me perquè faci una cosa o altra. Però sempre s’ha dit que no s’ha de contestar als comentaristes dels articles, perquè això és donar-los importància, cosa que la majoria no mereixen. M’és ben igual, m’és indiferent, com ja he fet alguna vegada, dedicaré aquest article a un dels comentaristes de l’article de la setmana passada, el dedicaré a don I, al senyor Tant. I tant que sí!

Ell em va replicar a això que no ens anava bé i que volíem marxar d’Espanya. Ell em demanava quan seria això, i a veure quan seríem a la terra promesa a qui demanaríem la pensió i què faríem amb tots els documents que tendríem, Que no es podien tirar a les deixalles, que s’havia de ser coherent. (Qualsevol que vulgui comprovar les paraules textuals pot anar a aquest enllaç). Jo li contest que això ocorrerà quan persones que pensen com ell, se convencin que viurem molt millor i d’una manera més democràtica, si vivim separats, fora d’un país no democràtic. I que això pot tardar, però pot arribar també. No hem d’anar a cap terra promesa. Vivim a la terra promesa, i amb els doblers que ens roben, fins i tot podrem cobrar una jubilació millor i sous decents, és clar. La documentació en poc temps serà renovada, de tal manera que no tendrem cap problema per identificar-nos o per demostrar les nostres propietats, si en tenim. Un procés d’independència requereix tenir en compte tots els seus temors. I ja sé que vostè no tem res, perquè li agrada ser dependent. Hi viu bé i hi està còmode, doncs ha de continuar igual. Llibertat encara en té.

Em diu que podré continuar escoltant i veient les barrabassades de Matamoros i companyia, com si això em preocupàs massa. El Sr. Tant no sap que quan algú que surt per televisió no m’agrada, que canvii de canal i assumpte solucionat. Així que aquests “gurús” de la televisió els hi deix a vostè perquè se’ls confiti si ho desitja. Els hi regal.

Encara em demana a veure si crec o no que Espanya, de tant en tant, o qualque vegada, fa alguna cosa bé. Clar que sí que fa coses ben fetes, com a qualsevol dictadura. El dictador va ser el primer que va assignar als jubilats les tres pessetes. Encara que fos poc, eren tres pessetes. I a Espanya permeten que els polítics diguin mentides contínuament. No sé si està ben fet o no. Supòs que està mal fet, però només castiguen i jutgen els independentistes. Tots els àrbitres de futbol fan alguna cosa mal feta per un equip o altre, però en fan moltes de ben fetes, i això no els justifica la mal feta.

I finalment em transcriu l’escrit següent:

“Asamblea General de las Naciones Unidas (1514 XV) 14.12.60
Artículo 6º
"Todo intento encaminado a quebrantar total o parcialmente la unidad nacional y la integridad territorial de un pais, es incompatible con los propósitos y principios de la Carta de las Naciones Unidas"
Gracias y bon día”.

Per demostrar-li que Espanya no és un país democràtic, li contest amb aquest altre escrit:

Espanya va ratificar el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, fet a Nova York el 19 de desembre de 1966. Publicat a Espanya en el BOE núm. 103, de 30 d’abril de 1977, a la secció Disposicions generals, per part del departament del Cap d’Estat i amb la referència: BOE-A-1977-10733, i aquesta és la Introducció:

“Por cuanto el dia 28 de septiembre de 1976, el Plenipotenciario de España, nombrada en buena y debida forma al efecto, firmó en Nueva York el Pacto Internacional de Derechos Civiles y Políticos. El rey de España firmó lo que habían ratificado las cortes españolas”. I a la part primera, article 1.1 es pot llegir el següent:

“Todos los pueblos tienen el derecho de libre determinación. En virtud de este derecho establecen libremente su condición política y proveen asimismo a su desarrollo económico, social y cultural”. I a l’article 1.3 diu:

“Los Estados Partes en el presente Pacto, incluso los que tienen la responsabilidad de administrar territorios no autónomos y territorios en fideicomiso, promoverán el ejercicio de libre determinación, y respetarán este derecho de conformidad con las disposiciones de la Carta de las Naciones Unidas".

I què fan els espanyols, perseguir per tota Europa, un president que ha volgut exercir aquest dret, i fan el ridícul, manaies i tertulians quan el detenen a Itàlia, i ja esperen poder passejar-lo per Espanya en un carro de l’edat mitjana, estirat per cavalls o bous, mentre el poble li tira ous, tomàtigues i pedres. No saben que en unes hores tornarà a quedar lliure podent passejar per tota Europa menys Espanya, sense ser molestat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

@Xim, entenc el que dius i perquè ho dius, però tenc a dir-te que no hi estic dacord en aquest cas en concret, perque el sr. I tant escampe mentides o només escriu se part que li convé.
Aquesta vegada l'han enxampat, i que fá, surt per pateneras perdonant la vida a Joan Lladó, jo tenc molts d'anys i no crec amb el "tanmateix" perque així mos và, als "trileros intelectuals" sels ha de combatre.
Xim una abraçada

Valoració:1menosmas
Per Xim, fa mes de 2 anys

Crec que no és convenient ni útil entrar en discussions amb els autors de comentaris. En primer lloc perquè no sabem qui és, si és una persona o vàries, si és una identitat fictícia o si l'objectiu del comentari és simplement el de provocar. El fet que algunes opinions no estiguin redactades en català ja és tot un símptoma. També de vegades es nóta el canvi d'estil de diferents comentaris signats sota el mateix nom o pseudònim.

Valoració:1menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 2 anys

@ I tant, gran argument sr. " No le voy acontestar a los puntos que toca." Se teva propaganda, "no quiero ni tengo ganas" argument de doctorat, ets bastant "trilero" como me han pillado, no juego"
Teniu una dite que va molt bé " donde dije digo, digo Diego". I te quedas tan ample,lo cert és que devant els arguments del sr. Lladó, que ell només te recorda, perque son constitucionals i internacionals fas " mutis por el foro" perque no vols reconeixa com fa Españistán lo que està escrit.
Salut i República de le gran Catalunya,on mos. inclouen a tots, els que parlam català i els que respectan les reglas del joc.

Valoració:1menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Don Joan:
Gracias por hacer mención a un escrito mío; no creía ser merecedor de tanto honor.
No le voy a contestar a los puntos que toca. No quiero y además no tengo ganas. Y por si fuera poco, ni Vd. ni yo cambiaremos nada.
Si Vd. cree que el tal Puigdemont es un espejo donde mirarse siga sin desfallecer. Presuntamente, hasta sirva para mirarse a la hora del afeitado.
Y tal como le dije: cuando uno no está a gusto en un sitio, lo que procede es marcharse. Pero cuando lo haga, deje a la salida los documentos del Reino de España que lleva en la cartera. Y los haberes económicos a pedirlos al Gobierno de su nuevo pais. Igual son mejores.
Mire, Sr. Lladonet: Yo quiero ser independiente, pero de ninguna manera quiero salir de "guatemala" para entrar en "guatepeor". Y Vd. lo entiende perfectamente.
Y termino, que he escrito más de lo que quería. Afortunadamente vivo bien, dentro de lo que cabe. No dependo ni de casero ni económicamente de nadie.
Gracias y un saludo.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente