nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Referèndum de l'1-O: deu constatacions

El referèndum d'autodeterminació de Catalunya del primer d'octubre de 2017 és una data que ha marcat la nostra història recent i que continua marcant la política al nostre país i també a Espanya i, en menor mesura a Europa. Amb la perspectiva que ens ofereixen els quatre anys passats reiteram allò que ja hem dit, en d'altres ocasions i ho ordenam en deu constatacions.

- Va ser el dia en el qual l'Estat espanyol va perdre la poca legitimitat que li quedava a Catalunya.

- Va ser el pitjor dia pel règim del 78 i per la monarquia borbònica que el representa.

- Va ser un dia que va quedar retratada molta gent. També els revolucionaris de boqueta.

- Va ser el dia que es va agreujar, infinitament, la crisi de la democràcia a l'Estat espanyol. Des d'aquell dia l'espiral de degradació de les garanties democràtiques ha crescut de manera exponencial.

- Va ser el dia que molts europeus varen conèixer el vertader tarannà de l'espanyolisme.

-Va ser el major exemple d'autoorganització popular a l'Europa del Segle XXI.

- Va ser el dia en que els catalans del Principat es varen guanyar el dret a la Independència.

- Va ser el dia que es va internacionalitzar definitivament el fet nacional català. Molta gent, a moltes parts del món varen ser conscients que a Catalunya hi ha una majoria social que vol la independència.

- Va ser una gran oportunitat perduda per les grans institucions internacionals. L'ONU, la UE i altres institucions internacionals varen perdre la gran oportunitat de canviar (a millor) la història. Era una ocasió immillorable per donar suport a una manera d'accedir a l'exercici de l'autodeterminació sense fer ús de la violència. Hauria pogut ser un gran exemple a nivell mundial.

- Va ser un referèndum d'autodeterminació. L'únic possible, avui per avui, en el marc de la pseudodemocràcia espanyola. Un referèndum amb resultat claríssim, més del 90% a favor de la independència i amb menys del 10% en contra. Un referèndum amb una participació suficient com per tenir clar que el sí a la independència és clarament i indiscutiblement majoritari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

El día de qué?.
🤷🏻‍♂️

Valoració:-1menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Va ser el dia que els partits del règim del 77 s'uniren contra Catalunya i Espanya envià les seves forces d'ocupació per a deixar ben clar que ells tenen la força i que la raó i els drets constitucionals dels ciutadans els importa una merda. Ara els dos Governs tenen converses que ningú sap gairebé per a què són, tenint en compte que Sánchez ja ha dit que de referèndum res de res, quin sentit té un diàleg quan ja d'entrada et diuen que el que tu vols no se't donarà? Penso que Puigdemont té raó, els actuals negociadors tan sols tenen ganes de fer comèdia i perdre la poca credibilitat que els-hi queda. Pedro Sánchez és un fatu i un mentider, ja sabem que els governants espanyols no saben dialogar, els és més fàcil estomacar als ciutadans que protesten, que cercar solucions democràtiques als conflictes. Tenen una careta per a cada ocasió, però la mà amb la porra és sempre la mateixa. Ni els parlamentaris saben fer la seva feina, les sessions del Congrés són patètiques, allí no es parlamenta, allí insulten, desqualifiquen i neguen drets constitucionals que tots davem per inviolables. Ja basta de posar en mans dels (seus) jutges el que és exclusivament competència dels polítics ¿Per a què tant de parlamentari amb sous escandalosos, doncs? Si votàssim amb seny, per ventura tot milloraria. Crec que les negociacions actuals son paper banyat.

Valoració:1menosmas
Per Catalunya unida, fa mes de 2 anys

"- Va ser el dia en que els catalans del Principat es varen guanyar el dret a la Independència."



Els catalans del Principat varen guanyar per a tots els catalans -per als del Principat i per a als de la resta de Catalunya (continental i insular)- el dret a la Independència.

Valoració:2menosmas
Per ni oblit ni perdó, fa mes de 2 anys

Ja ho diem tots, NI OBLIT NI PERDÓ. Per tant si algú s´havia fet esperances que tot s´acabés, és ben bé el contrari. Tots continuem ferms en la nostra posició inicial.

Valoració:5menosmas
Per Xusma fatxa, fa mes de 2 anys

I va ser el dia que la xusma en toga va correr ha çercar un " Iluminati" com Llarena.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente