cielo claro
  • Màx: 21.28°
  • Mín: 13.54°
22°

La unitat d’Espanya no trontolla

Continuen pujant i batent rècords inútilment aquells que dirigeixen el negoci de l’electricitat i del gas, segurament aconsellats per aquells que varen aconseguir passar les portes giratòries corresponents i cobrant sous de faula, mentre aconsegueixen que la major part de la resta, aquells que els varen votar, ara ho passin ben magre per poder pagar el seu consum elèctric. I els governants actuals? Què fan? Sembla que l’únic que fan és entrenar-se per poder traspassar les portes giratòries quan convengui. Aquest mes entre el consum elèctric i les despeses massa augmentades per poder enviar els fills i filles a l’escola, quanta gent no podrà arribar a final de mes? Els bancs poden esmolar bé les ungles i disposar-se a fer el seu negoci. Els préstecs estaran a l’ordre del dia.

A escola els talibans també faran la seva arribada, aconsellats pels voxeros aniran a reclamar més castellà i fora català. Qui reclami més català serà un delinqüent. Si ho fa per escrit i no ho fa en persona serà un presumpte delinqüent. I els talibans? Que no ho són de delinqüents? O només són talibans els que viuen a Afganistan?

Continuen les agressions homòfobes, encara que n’hi hagi alguna de falsa, que no invalida la majoria de les certes i certificades existents. Quasi cada setmana, grupets de talibanets, actuen a la manera dels nazis, i volen fer que s’extingeixi tot el que no sigui pura raça o raça ària, és a dir, homes mascles i dones femelles, el mascle cerca la femella i la femella ensuma, i fa qualque cosa més, el mascle. L’altre dia vaig quedar de pedra, quan per una cadena de televisió s’entrevistava una persona que d’una manera totalment tranquil·la i semblant que deia veritats com a punys, estava explicant que pertanyia a una agrupació que es deia una cosa semblant a ‘Llibertat’ i alguna cosa més que no record, i que es dedicaven a curar homosexuals, ja que si ho eren, era per pura malaltia i que tenia cura i anava explicant les tècniques de la curació, sense que la periodista que l’entrevistava li posàs cap emperò, tota contenta per l’entrevista obtinguda sense pensar en el mal que estava fent a gran part de la societat, ni sense tenir en compte que en algun moment de la seva carrera degué estudiar ètica periodística.

Va coincidir amb aquest fet la sortida de l’església del bisbe de Solsona, el pare Novell, perquè es va enamorar d’una novel·lista del gènere eròtic. Aquest bisbe també havia pertangut al grup o secta que es dedicaven a curar homosexuals i havia utilitzat la tècnica de l’exorcisme. Deia que tenien el dimoni dins seu, i ara ell acabava endimoniat. Així solen acabar els extremistes, com els negacionistes que han mort per mor d’esser-ho.

Quan faig aquest escrit és dissabte, 11 de setembre, avui és la Diada del Principat de Catalunya, aquella Diada, que, després d’haver-ne fetes tres de seguides, amb un desbordament total d’assistència, tot va acabar amb la convocatòria del referèndum pel dret a decidir del 2017, que va acabar amb tants de catalans i catalanes apallissats i colpejats per la policia i guàrdia civil espanyoles, amb la seguretat que el poder judicial faria espanyolades i canviarien totalment la versió del que havia ocorregut, perquè es complís allò de “atonyinats i pagar el beure”. Acabaria amb molts presos polítics a la presó i altres que haurien d’exiliar-se per no esser-hi de més. Avui ja és una Diada descafeïnada, amb els mandataris convençuts i sotmesos al poder central espanyol, fent la comèdia d’estar dialogant, quan els governants espanyols ho han dit ben clar i espanyol, no dialogaran res que pugui posar en perill la unitat d’Espanya. I el Principat només podrà trobar justícia si és capaç de separar-se. La provocació i l’execució del que el president diu que és irrenunciable, la independència, que només es podrà dur endavant si es fa de manera unilateral i posant a prova els que tenen els tancs i les armes, a veure si són capaços d’usar-les com varen fer els talibans amb les torres bessones de Nova York, també avui fa anys. Necessiten els governants espanyols tornar a bombardejar Catalunya?

Amb això d’extremismes, he pogut saber aquesta setmana, així com vaig poder saber la passada, que encara existia el conflicte lingüístic a l’escola, doncs he pogut saber que alguns casos que havien transcendit de la sanitat a la informació periodística, que alguns metges i especialistes no volien atendre pacients perquè parlaven en català, que això no era del tot cert. Alguna vegada havia estat perquè hi havia hagut algun extremista dels nostres, que també n’hi ha, que havien provocat i forçat situacions, que els mateixos metges normalment no provocaven. Ho sé per alguna persona que va haver d’intervenir en alguns d’aquests casos per esbrinar què havia ocorregut. També s’ha de dir que conflictes n’hi ha pocs perquè la majoria de persones s’humilien i canvien de llengua abans que sorgeixin problemes. Tantes baixades de calçons fan que la unitat d’Espanya no trontolli.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Colonització de Catalunya, fa mes de 2 anys

"Unitat d'espanya"? No: COLONITZACIÓ DE CATALUNYA.

Valoració:0menosmas
Per @ Emigrante /Guapi, fa mes de 2 anys

No entenc com no estan cecs de veure tant de català per tot arreu, parets, mitjans de comunicació, i xerrar de les persones, quan ells es mostren tant contraris a tot això.
Deven patir molt d´estar en aquest ambient !
Potser són masoquistes ?
I per què no emigren vers una comunitat castellana ?
Ací són un zero a l´esquerra......

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente