nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.06°
12°

Vivim en una presó lingüística

Ja sé que molts ho sabeu. Però no ens podem cansar de denunciar la injustícia.

Vivim i sostenim un Estat que imposa a tothom, sense cap excepció, el deure de conèixer una de les llengües (la castellana) que s'hi parla. Però no la resta.

Un Estat que imposa amb més de 500 lleis, normes i reglaments la llengua castellana. Però que, permanentment, qüestiona i bloqueja els intents de protegir les altres llengües que s'hi parlen.

Un Estat que no només permet, sinó que protegeix els empleats públics que desconeixen, presumeixen de desconèixer i perjudiquen els ciutadans amb el seu desconeixement de la llengua pròpia del territori on treballen.

Un Estat que permet que guàrdies i policies gairebé analfabets, que juts just saben xerrar castellà, dediquin part de la seva feina a posar obstacles a ciutadans que opten per parlar una altra llengua diferent.

Un Estat que dedica jutges a vigilar no que els alumnes que fan la selectivitat la puguin fer en l'idioma que volen (cosa que fa anys que està garantida) sinó que s'incentivi que la facin en castellà. I en canvi, no tenen res a dir quan s'agredeix físicament una persona per haver denunciat una discriminació per raó de llengua. O se li digui a una dona embarassada que triï entre parlar català o que li donin cita per una vacuna o que es negui l'atenció mèdica a ciutadans que usen el català o que se li digui a una senyora major que no l'atendran sinó barata de llengua.

Un Estat que s'ha encarregat de fer-nos veure que no serà fàcil fugir d'aquesta presó. Però que cada dia s'encarrega de demostrar-nos que no en queda altra opció que fugir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per En Català sempre, fa mes de 2 anys

Parlam sempre en Català!



Sigues el canvi que vols veure!

Valoració:2menosmas
Per One flew over the Cuckoo' s Nest, fa mes de 2 anys

I tant, seguint les teves recomanacions, podem començar per enviar-te a tu a filar estopa per escriure en foraster al digital. No té canses de fer el ridícul, setciències?.

Valoració:9menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

No creo que Martí sea idiota. Tendrá otros defectos, como tenemos todos. Presuntamente, no mejores.
Lo que llama la atención es que pudiendo salir de la "prisión", no se largue de una vez por todas.
Menos hablar, y más hacer.
Por cierto, debería darte vergüenza publicar insistentemente una serie de anuncios, donde seguramente sus productos no sirven para nada. Además, y para fastidiarlo todo, en castellano. Arremetes contra el castellano y no tienes inconveniente en publicar anuncios repugnantes en esa lengua. ¿Todo vale?
Si por curiosidad te interesa saber algo, te remiten a una página totalmente escrita en ingles. Por supuesto no faltan las maneras de pago, de algo que no sabes para que sirve, si es que sirve para algo.
¿Es esto publicidad engañosa?
Por cierto, cuando tengamos cataratas, que por edad todos tendremos, no vayamos al cirujano: nos ponemos una cuchara en el ojo. Mamo de santo. Presuntamente.
O cambias la manera de pensar, o mandamos los anuncios en español a paseo. O una cosa, o la otra.
Gracias.

Valoració:-1menosmas
Per xisco, fa mes de 2 anys

"guàrdies i policies gairebé analfabets" Hay que ser idiot... para decir esto

Valoració:-9menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys

Patim un estat etnocida. Només cal llegir la Constitución española.

Valoració:9menosmas
Per Carme, fa mes de 2 anys

Faves comptades, pel amor de Déu

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente