cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

Armengol, ostatge dels comissaris del PSOE

Ni el PSIB, ni la sucursal del PP a les Balears han estat mai gaire autònoms. Però, a més a més, des de principis d'aquest segle, han anat perdent capacitat de maniobra respecte de les direccions dels respectius partits radicades a Madrid.

De fet, tant un com l'altre tenen responsables polítics a Madrid (normalment senadors) que tutelen les actuacions dels seus 'companys' illencs.

Des que va accedir a la presidència del Govern, Francina Armengol, ha pogut anar fent un equip de col·laboradors, però hi ha hagut alguns llocs que li han vengut imposats des de Madrid.

Un d'aquests llocs, que és considerat estratègic pel PSOE és el de Director General de Comunicació. Des d'aquesta Direcció General s'ha impulsat la castellanització de d'espais que depenen del Govern i, sobretot, s'ha vigilat permanentment perquè la normalització de la llengua catalana (objectiu seminal de l'autogovern de les Illes Balears, recordem-ho) no sigui present en l'agenda comunicativa del Govern.

Ara, mentre tots els mitjans de comunicació i bona part de la societat civil mostren una realitat de discriminació dels qui opten per usar el català, el Govern es mostra cec i mut i la seva presidenta continua sense poder obrir boca sobre aquesta qüestió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @ purs interessos territorials, fa mes de 2 anys

Totalment d´acord amb vos !

Valoració:2menosmas
Per Bernat, fa mes de 2 anys

Ells juguen la carta que, més enllà de les discriminacions per motiu de llengua i de la manca d'interès per evitar la desaparició de la llengua catalana, el votant catalanoparlant optarà per "l'opció menys dolenta" quan arribi l'hora de dipositar el seu vot. Així com hi ha altres col·lectius que han de tenir ben contents perquè els votin, el dels catalanoparlants els importa ben poc perquè saben que finalment els votarem (al psoe o a més) perquè "els altres" no es facin amb el Consolat de Mar. L'única manera de fer-nos valer és demostrar-los que existim i que sense nosaltres governar se'ls pot fer molt complicat.

Valoració:2menosmas
Per purs interessos territorials, fa mes de 2 anys

Per normal els partits sucursalistes traeixen a la gent del seu territori. Aquí passa semblant com a Catalunya, on el PSC sovint, al voler opinar, s´ha de mossegar la llengua per no ferir les directius centralistes de Madrit.



Per tant el mès lògic i consequent seria votar a partits independents de la metròpoli madrilenya, i millor si són Independentistes.

Valoració:3menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981




Per anar bé necessitaríem un sol president [...] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President [...] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.




http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.htm

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente