nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Una eventual desaparició d'El Pi obriria la porta del Govern a Vox

El càlcul és molt senzill, el mapa electoral de les Illes Balears està xapat en dues meitats (dreta i esquerra) formades per un nombre de votants molt similar. Amb una lleugera tendència a créixer de l'esquerra.

Tot apunta a que els propers anys el vot de la dreta es concentrarà en el PP i Vox i el vot de l'esquerra en el PSOE i les formacions d'esquerra sobiranista.

També hi ha una constant que es repeteix des de fa 30 anys. Uns 25.000 electors voten un partit de dreta autonomista. Si aquests vots van a la mateixa formació, aquesta aconsegueix 3 diputats, si aquesta minoria de votants es dispersa, el Parlament queda sense aquesta falca al centre dreta.

Si donam per fet que El Pi no pactaria mai amb una formació neofeixista com Vox, aleshores la única possibilitat real que els ultres de Vox entrin en un Govern, seria que aquesta falca que avui representa El Pi, desaparegués del mapa electoral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Moneot, fa mes de 2 anys

ja, ja ,ja, ja , " El Pi no pactaria mai amb una formació neofeixista com Vox" i a Llucmajor que passa? ja, ja , ja, ja

Valoració:0menosmas
Per idò sí, fa mes de 2 anys

Jo tampoc no he votat mai el PI,però em sabrà greu que desaparexi si això ha de donar avantatge a VOX.

Valoració:5menosmas
Per Melià, fa mes de 2 anys

No crec que VOX hagi de ser referent del tema, sinó la desgràcia que en si mateix comporta el risc de perdre un partit vertaderament regionalista. No conec les interioritats del Pi ni els he votar mai, però per les declaracions que han fet uns i altres pens que Melià hauria de fer un pensament. Endemés, això de fer-se etern, de veure sempre seguit les mateixes cares, acaba per avorrir els morts.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente