cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Què esperen els nostres partits per treure la gent al carrer?

El 18 de novembre de 2017, la Crida pel Finançament del País Valencià va treure 60.000 persones al carrer per protestar contra l'espoli fiscal, en una manifestació unitària d'associacions, entitats, sindicats i partits polítics. Fa unes setmanes la plataforma s'ha tornat a concentrar amb motiu del quart aniversari. A Extremadura els partits han fet sortir la gent al carrer unes quantes vegades per reclamar doblers per al tren, i a Teruel les mobilitzacions pel tren han estat el motor que ha duit Teruel Existe al congrés de diputats.

A les Balears, en canvi, la comunitat autònoma més espoliada de l'Estat amb diferència, i amb una manca d'inversió estatal que afecta tots els serveis públics, encara és l'hora que els nostres partits ens facin sortir al carrer. En el cas dels partits "sí bwana", PSOE, PP i Podemos, ja s'entén, perquè no volen incomodar els amos de Madrid, però és incomprensible que els partits autòctons no aprofitin la causa econòmica per mobilitzar la ciutadania, marcar perfil i aconseguir nous votants.

La por al fracàs no en pot ser el motiu de cap manera. Una crida en defensa del benestar comú, impulsada per partits, sindicats i entitats cíviques, difícilment pot sortir malament. Amb un espoli fiscal del 14,20% del PIB balear, un sistema de finançament que ens capola, i que ves a saber si amb la reforma encara serà pitjor, i un règim especial que ja va néixer mort fa més de trenta anys, els motius per manifestar-se són més que sobrats i n'hi ha prou amb explicar-los amb un mínim de claredat i valentia.

Els partits minoritaris, i els nostres partits de país encara ho són a aquestes alçades, han de treure el cap i fer renou si volen que la gent sàpiga que existeixen i per a què serveixen. Més encara amb una població com la de les Balears, que s'ha doblat en quatre dècades a causa de la immigració. Anul·lats i ofegats per l'abús mediàtic dels partits d'obediència madrilenya, és imperdonable que desaprofitin una causa que és la seva mateixa raó de ser.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Juas, fa mes de 2 anys

Crec que el que cal seria una altra campanya de “Barco de rejilla”. Segur que aquesta vegada seria un èxit i et funcionaria millor que la primera.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente