nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.8°

No es pot voler satisfer els enemics, si no es pot fer amb els amics

“Yo soy español, español, espanyol”. Aquesta va ser una de les camisetes que vaig veure des del balcó de casa meva el dia que jugava la selecció espanyola. Anuncis per televisió amb locutors que duien les camisetes de la selecció espanyola. I banderes espanyoles que volaven per anuncis televisius i balcons dels banderers. Quanta decepció, quan varen ser incapaços de fer un sol gol. Llavors, a uns quants no se’ls va ocórrer altra cosa que culpar Morata, i de rebot rebrà el seleccionador si no guanyen. No pot esser que el 1r país del món en tot, no guanyi en els partits de futbol. La gent encara no havia reaccionat davant l’empat de la selecció, amb sabor de derrota, quan al president Sánchez no se li ocorre altra cosa que dir que indultarà els delinqüents catalans, aquests que els analfabets catalans i jo mateix els diem presos polítics. A partir de llavors surten savis igual que esclata-sangs en un any de pluja. En surten fins i tot de davall les pedres i es posen a doctorar a ràdios, televisions i diaris sobre la no conveniència d’anar contra la llei, que això és el que significa indultar revolucionaris catalans. L’exemple que es posa més és que hi volen tornar, que no s’han penedit ni han demanat perdó. Tothom recorda en Jordi Cuixart, dient que ho tornaria a fer. Però aquests sobrats de cervell no pensen ni un moment què pot significar aquesta frase. Que tornaria a delinquir? Que tornaria a fer cops d’estat? O que tornaria a pujar dalt d’un jeep de la guàrdia civil per pacificar una multitud i aconsellar-los que se n’anassin a casa de manera pacífica? Els del PP i Vox han esgotat el vocabulari del diccionari per despotricar contra Sánchez i contra els catalans colpistes independentistes.

Odi a tot el que soni català o com a català s’infiltra per totes parts. Això li va passar a Silvia Abril en el programa de ràdio de La Ser “El Grupo”, quan Silvia Abril, responent a una oient va afirmar en un to rialler i grotesc que “els mallorquinos, menorquinos, ibizencos i formenterencos” tienen un català que no és català. I es va posar a emetre sons, per imitar com parlen els mallorquins. Això va ser una burla que ha indignat a les xarxes socials, encara que en retard, ja que la indignació ha sorgit fa devers una setmana, quan el programa fa més d’un mes que es va emetre.

El comportament d’ERC va pegant tombs d’una banda a l’altra. Ara diuen una cosa i suara diuen la contrària. Si no s’aclareixen s’exposen a pegar un bon esclat. Especialment si no expulsen una diputada d’origen marroquí del Parlament de Catalunya Najat Driouech, que ha manifestat que està en contra de la integració i a favor dels guetos. Ha defensat que cal normalitzar la immigració massiva perquè no existeixen ciutadans sinó éssers humans, els quals no cal que s’integrin. El fet de l’existència de ciutadans no és un dels principals valors republicans? Una ERC que té diputats com aquesta o com Chakir el Homrani, els quals pretenen que es regali la ciutadania als immigrants, sense cap blindatge a favor del català. És aquest el pensament d’ERC? És un partit defensor de la immigració massiva i de la formació de guetos com passa a França i Dinamarca? Si aquest partit és ERC, podem afirmar que no és republicà i que és anticatalà.

Ja se sap, trobar-se en un punt que satisfaci la majoria de persones és improbable per no dir impossible. El cas de la diputada marroquina sembla un cas clar amb arguments evidents i mals de defensar o justificar. Aquest és el cas... o no de Pilar Rahola, que feia molt de temps que escrivia a La Vanguardia. En un moment determinat, fa poc, li demana la direcció del diari que suavitzi els seus arguments que no sigui tan dura amb segons qui, que canviï els seus plantejaments. La periodista es nega a modificar els seus plantejaments i tampoc no accepta suavitzar-los, per tant, La Vanguardia la fa fora, li lleva la columna. Es pot dir que la fa fora per independentista, però com deia al principi, sempre n’hi ha que no es conformen, que en volen més, que no se sap ben bé què volen. És el cas d’Eulàlia Reguant, de la CUP, que a més d’alegrar-se del que li ha passat a Pilar Rahola, encara en vol més i manifesta que la faria fora de TV3. NO concep com Godó s’ha avançat a TV3. Sempre ocorren fets increïbles, inversemblants i indignants, com aquest cas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sor Tomassa, fa mes de 2 anys

@i tant



Ui, si, desgraciat. Tu series d' aquells cristians que te perdonen i resen per tu si les esquitxes la camisa de sang quan te claven el ganivet. Com si no coneguessim el panyo!.

Valoració:3menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Los que llevan estas camisetas o proclaman de viva voz lo grabado en ellas, sí que saben lo que son, incluso sin llevarlas: en cambio otros nunca serán lo que pretenden ser, dejando de ser, al mismo tiempo, lo que deberían ser. Y por si fuera poco, nunca serán aceptados en el grupo de sus quimeras. Son personas que basculan entre Pinto y Valdemoro sin saben hacia donde deben inclinarse. Son seres frustrados e infelices de por vida. Si fuera creyente, rezaría por ellos.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente