algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

#ViolènciaMasclista: eradicar el masclisme... i molt més

L'assassinat de la poblera Warda Ouchene, i el del seu fill menor d'edat, ha trasbalsat sa Pobla i ha commogut tot Mallorca. Es tracta d'un nou assassinat que ens recorda que la xacra del masclisme, continua ben present en la nostra societat.

Hi ha una tasca que cadascú de nosaltres, especialment els homes, però no només, hem de fer de manera individual, que és la de desfer-nos de la càrrega masclista que arrossegam des que naixem.

Però el masclisme i els seus efectes perniciosos, es combat, també, col·lectivament.

Cal combatre dia a dia, pas a pas, el masclisme secular que ho amara tot.

I les expressions més extremes de la violència masclista han de ser extirpades radicalment. És a dir, hem d'atacar l'arrel del problema.

I per això caldrà superar alguns tabús que envolten aquesta qüestió. Mallorca ha de ser una terra d'acollida. Una terra per a tothom que hi viu. Però ha de ser una terra de pau i d'igualtat. I això passa per denunciar i rebutjar totes les creences i totes les supersticions, també les d'origen o pretext religiós, que situen els homes per damunt de les dones. Cal denunciar i combatre aquells que emeten discursos d'odi i de supremacisme masclista, tant si ho fan en nom d'un partit polític o d'una religió.

I encara que ho haguem escrit mil vegades, ho tornarem a escriure. És imprescindible fer una gran aposta, des de les institucions i des de la societat civil, per la cohesió social. Necessitam més interrelació entre les persones que vivim a Mallorca. Conèixer-nos millor per ajudar-nos més. Conèixer-nos més per ajudar-nos millor.

I sí, aconseguir una major cohesió social no és barat. Però no aconseguir-la surt molt més car.

També en vides.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.